Merkez Bankası'nın Kurdaki Artışa Kaç Para Müdahale Ettiği Belli Oldu: Son Müdahalenin Tam 5 Katı!

95
66
16
3
2
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu sabah 14 seviyesini aşıp 14,59'a kadar yükselen doların ardından yeniden piyasaya doğrudan müdahalede bulunduğunu açıkladı. Bu müdahale, son 2 haftadaki 4. müdahale oldu.

Türk Lirası’nda haftalardır süren değer kaybı, son olarak bugün 1 doların 14,59 TL’yi görerek yeni bir rekora imza atmasına neden oldu. Bu haftaya da ani yükselişle başlayan dolar, tüm vatandaşları korkuturken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan yeni bir müdahale açıklaması daha geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, paylaştığı resmi açıklamada döviz kurlarındaki artış nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini duyurdu. Merkez Bankası’nın açıklamasından önce 14,59 TL’yi gören dolar, açıklamanın ardından 14,20’ye geriledi. Bu müdahale, TCMB’nin son 2 hafta içinde yaptığı dördüncü müdahale oldu.

Merkez Bankası’nın açıklaması:

tcmb

Açıklamanın etkisi:

dolar

Güncelleme: Müdahalenin miktarı da belli oldu

Merkez Bankası tarafından yapılan müdahalenin miktarı resmi olarak açıklanmış değil. Ancak Bloomberg HT'de yer alan ve kaynaklarına dayandırdıkları habere göre müdahalenin büyüklüğü yaklaşık 2,5 milyar dolar. Bu da, miktarın bir önceki müdahalenin yaklaşık 5 katı olduğu anlamına geliyor.

95
66
16
3
2
Emoji İle Tepki Ver
95
66
16
3
2