Microsoft Edge'in PDF Okuyucusu 'İçindekiler' Özelliğini Edindi

20
3
3
1
1
Microsoft, Chromium tabanlı internet tarayıcısı Microsoft Edge'in PDF okuyucusu için 'İçindekiler' özelliğini kullanıma soktu. Özellik, şu anlık yalnızca Geliştirici ve Canary sürümlerinde kullanılabilir durumda.

Microsoft'un Chromium tabanlı internet tarayıcısı Microsoft Edge, her güncellemeyle birlikte yeni özelliklere sahip olmaya devam ediyor. İnternet tarayıcısını rakip internet tarayıcılarından daha iyi bir hale sokmak isteyen Microsoft, son olarak belgelerin okunmasında fazlasıyla faydalı bir özelliği getirdi.

Microsoft Edge'e gelen yeni güncellemeyle birlikte PDF belgeleri, artık 'İçindekiler' özelliğine kavuştu. Bu sayede PDF belgesinde yer alan içindekiler kısmı, Microsoft Edge'in menüsünde tıklanabilir olarak yer almaya başladı. Özellik, öğrenciler ve araştırmacılar gibi belgeler içinde aradığını kolaylıkla bulmak isteyenler için oldukça önemli durumdaydı.

Özellik şu anlık yalnızca Geliştirici ve Canary sürümlerinde:

microsoft edge

Microsoft Edge'e gelen 'İçindekiler' sayfası, şu anda tüm kullanıcıların kullanılabileceği bir şekilde yayınlanmadı. Özellik, yalnızca Geliştirici ve Canary sürümlerinde yayınlandı. Dolayısıyla özelliğe yalnızca Canary veya Geliştirici sürümlerini kullanıyorsanız erişebilirsiniz. Ancak özellik, önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına da açılacaktır.

Microsoft, bugüne kadar internet tarayıcısının PDF okuyucusuna pek çok özellik getirdi. Şirketin getirdiği özellikler arasında yumuşak kaydırma, sesli okuma, üstünü çizme, dijital imza, karanlık modu ve PDF formları doldurma özellikleri yer aldı. Yine de Microsoft, PDF okuyucusunda rakip tarayıcılara göre hâlâ geliştirmesi gereken bazı noktalara sahip.

Microsoft Edge'in PDF okuyucusunda olmayan en önemli özellikler arasında arama fonksiyonu, iki sayfa düzeni ve not ekleme özelliği yer alıyor. Ancak Microsoft, bu özellikleri de çok yakında internet tarayıcısı Microsoft Edge'e ekleyecektir. Bakalım Microsoft Edge, gelecekte Google Chrome, Opera ve Firefox gibi devlerin arasında yer alabilecek mi?

Kaynak : https://mspoweruser.com/edge-87-gets-a-big-pdf-reader-feature-upgrade/
20
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
3
3
1
1