Yeni Microsoft Flight Simulator Çıkış Tarihi, Sistem Gereksinimleri ve Tüm Detaylar

55
4
4
2
1
Microsoft Flight Simulator çok uzun yıllardır uçuş simülasyonu oynamayı sevenlerin favori serilerinden bir tanesi. Bu yüzden yeni oyunun çıkacağı açıklandığı zaman büyük bir heyecan oluştu. Biz de çıkış tarihinin 2020 olacağı konuşulan oyun hakkında sistem gereksinimleri dahil her şeyi derledik.

Uçak simülasyonlarını sevenlerin favori serilerinden biri olan Microsoft Flight Simulator’ın yeni oyunu, E3 2019’da yapılan sürpriz bir tanıtımla oyunculara duyurulmuştu. Yapılan duyuru, serinin son oyunu 2012 yılında çıkarıldığı için beklenenden daha fazla ilgi gördü.

Oyunla ilgili paylaşılan çok ilgi çekici detaylar var. Tarihin en gerçekçi uçak simülasyonu olması beklenen Microsoft Flight Simulator hakkında her detayı bir araya getirdik.

Microsoft Flight Simulator hakkında tüm detaylar:

Sevilen seri uzun süre sonra geri dönüyor:

microsoft flight simulator

Microsoft Flight Simulator her ne kadar sevilen bir seri olsa da 2012’den bu yana hiçbir şekilde yeni bir oyun yapılmadı. Zaten 2012’den önce de tek tük oyunlar çıkmaya başlamıştı. Tek tük oyunların çıkma devri garip bir şekilde, serinin en sevilen oyunlarından biri olan Microsoft Flight Simulator X, 2006 yılında çıktıktan sonra başladı. Bu oyun çok sevildiği için, 2014 yılında Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition ismiyle Steam’e de geldi.

Microsoft’un seriye düzenli olarak oyun çıkarmamaya başlamasının ardında yatan en büyük sebeplerden biri 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz. Firma, krizden en az seviyede etkilenebilmek adına her şirkette olduğu gibi kesintilere gitti. Yaptıkları kesintilere Microsoft Flight Simulator oyunlarını yapan ekip de dâhildi.

Zamanla yeni bir uçak simülasyonu bekleyen ve isteyen insanların sayısında artış oldu. Microsoft da bu beklentiyi fark etmiş olacak ki E3 2019’da düzenlenen X019 etkinliğinde beklenmedik bir şekilde yeni oyunu duyurdular.

Microsoft Flight Simulator çıkış tarihi:

microsoft flight simulator ne zaman çıkacak

Oyun duyuruldu duyurulmasına ancak en çok merak edilen şeylerden birisi tabii ki çıkış tarihi. Konuyla ilgili maalesef yapımcılar tarafından yapılan resmî bir açıklama yok. Ancak genel tahminler yeni Microsoft Flight Simulator’ın PC ve Xbox One platformlarına çıkışını 2020 yılında yapacağı yönünde.

Bizce de en mantıklı olan oyunun 2020 yılında çıkış yapması. Çünkü uzun yıllar sonra geri dönecek bir serinin devam oyunu için Microsoft, bütün heyecan verici detayları yavaş yavaş sunacaktır. Bir bakıma ateşin altını yavaş yavaş açarak, çıkış gününe kadar hayranların suyunu kaynatacak. 

Microsoft Flight Simulator sistem gereksinimleri:

microsoft flight simulator sistem gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri (Tahmini):

  • İşletim sistemi: Windows 7 - 64 bit
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K 3,3GHz / AMD FX-8320
  • Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX 960 / AMD Radeon R9 380
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: 11 veya üzeri

Önerilen Sistem Gereksinimleri (Tahmini):

  • İşletim sistemi: Windows 7 - 64 bit
  • İşlemci: Intel Core i7-6700K 4,0GHz / AMD Ryzen R5 1600
  • Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX 1070 / AMD Radeon RX Vega 56 8GB
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: 11 veya üzeri

Oyunun sistem gereksinimleri resmî olarak açıklanmadığı için şimdilik tahminî gereksinimleri verebiliyoruz. Tahminlerin ne kadar doğru olduğunu görmek için oyunun çıkışına daha az bir süre kalmasını beklememiz gerekiyor.

Microsoft Flight Simulator’ın tüyleri diken diken eden fragmanı:

Oyunun X019’da gösterilen fragmanı gerçekten büyüleyici görsellere sahip. Görselliğin yanı sıra, oyunda kullanılabilecek olan uçakların sayısı, seçilebilecek coğrafyaların çeşitliliği gibi detaylar insanı umutlandırıyor.

Fragman her ne kadar kısa olsa da oyunla ilgili ipuçları konusunda cömert. Küçüklü - büyüklü birçok uçak fragmanda görülebiliyor. Bunların yanı sıra yeryüzünün kuş bakışı olarak görülebildiği anlarda, haritada bulunan yüksek ayrıntı düzeyi gözler önüne seriliyor.

Birçok uçak üreticisiyle anlaşma yapıldı:

microsoft flight simulator hangi uçaklar olacak

  • Airbus
  • The Boeing Company
  • CubCrafters
  • Daher
  • Diamond Aircraft Industries
  • ICON Aircraft
  • Robin Aircraft
  • Textron Aviation

Araba yarışı oyunlarında çok farklı markaların arabalarını kullanabilmek sürüş zevki açısından çok büyük etkisi olan bir olaydır. Ancak bir uçak simülasyonunda bulunacak uçakların çeşitliliği oynanışa doğrudan etki eder. Çünkü farklı markalar farklı amaçlara hizmet eden uçaklar üretiyor. Örneğin bir marka büyük yolcu uçakları üretirken, bir diğeri kişisel kullanıma uygun hafif uçaklar üretebiliyor.

Oynanış videosundaki grafikler de inanılmaz görünüyor:

Microsoft Flight Simulator’ın fragmanı yayınlandı ancak daha da önemlisi bir oynanış videosu yayınlandı. Bahsettiğimiz videonun yarım saatin üzerinde bir uzunluğa sahip olması da ayrı bir güzellik.

Videoda yalnızca oynanış görüntüleri değil, yapımcıların görüşlerine de yer veriliyor. Yapımcı görüşlerini merak edenler videoyu izleyebilir fakat arkaplanda oynayan görüntülerin gerçekçiliğine kapılmamak elde değil.

Bing Haritalar’dan alınan görüntüler ile birlikte dünya haritası gerçeğe çok benzeyecek:

microsoft flight simulator

Geliştiriciler oyunun haritasını oluştururken çeşitli yöntemler kullanıyor. Kullandıkları en büyük kaynak, Microsoft Azure sunucularında saklanan, 2 petabyte büyüklüğe sahip Bing Haritalar veritabanı. Buradan alınan görüntülerle birlikte dünya üzerinde bulunan yüzlerce şehrin üç boyutlu taramalarını oluşturmak için yüksek çözünürlüklü “fotogrametri” teknolojisi kullanılıyor.

Dahası da var. Oyun, elde edilen görüntülerde yaşanabilecek sorunları gidermek için de yapay zeka yardımı alıyor. Yani görüntülerde kalan boşlukları, yapay zeka ince dokunuşlarla dolduracak. Bahsedilen boşluklara örnek olarak bulutların araya girdiği fotoğraflar veriliyor.

Sanal gerçeklikle birlikte pilotluk hissiyatı arşa çıkacak:

microsoft flight simulator vr

Sanal gerçeklik oyun dünyasını temelden değiştirebilecek bir buluş olarak ortaya çıkmıştı. Geçen zaman bu tahminlerin doğru olmadığını gösterdi. Ancak VR’ın oyun tecrübesini bambaşka bir seviyeye çıkarabildiğini de kabul etmek gerek. Oyunun yapımcıları da bu görüşte olduğu için ekip olarak oyunun sanal gerçekliği desteklemesine büyük önem veriyorlar.

Jörg Neumann’ın yaptığı açıklamalara göre, aslında projeye başlarken planlarda VR yoktu. Ancak oyun tanıtıldığı zaman yarattığı heyecan ve insanların VR desteğinin olacağına yönelik tahminleri ile birlikte bu durum değişti. Yine Jörg Neumann tarafından yapılan bir açıklama, ekibin VR üstüne sıkı mesailer harcadığı yönünde.

Oyunun VR desteğiyle çıkış yapıp yapmayacağıysa şimdilik merak konusu. Neumann başarısız bir girişim olmasındansa sanal gerçeklik deneyimini en iyi şekilde sunabilecek bir yapım ortaya çıkarmak istiyor. Yani oyunun sanal gerçeklik desteği olacak ancak bu desteğin oyuna ne zaman ekleneceği henüz bilinmiyor.

İlerleyen zamanlarda çok daha iyi bir dünya haritası oluşturulabilecek:

microsoft flight simulator

Video oyunlarında bulunulan bölgenin gerçeğe uygun olarak tasarlanması oyuncuların en çok hoşuna giden detaylardan biridir. Bir de dünyayı tasarlarken NASA ile birlikte çalışılırsa ortaya çıkabilecek sonuçların ne kadar iyi olabileceğini düşünün. Oyunun en yetkili ismi olan Jörg Neumann da konuyla ilgili heyecanını dile getiriyor. 

Neumann’ın söylediğine göre NASA ve benzeri kuruluşların yaptığı detaylı taramalar ile birlikte 5 yıl içerisinde yeryüzünün açık kaynak kodlu bir tasarımı kullanılabilir olacak. Oyun yapımcılarının ellerinde bulunan böylesine geniş bir kaynakla birlikte neler yapabileceklerini tahmin etmek bir hayli zor.

Oyun 10 yıl boyunca desteklenmeye devam edecek:

microsoft flight simulator

Microsoft Flight Simulator’ı yapan ekibin oyuna 10 yıl boyunca destek vermek yönünde bir anlaşma yaptığı açıklandı. 10 sene bir oyuna destek vermek için çok uzun bir süre. Bu yüzden oyun çıkış yaptığı tarihten sonra geçen 10 yıl içerisinde çok ama çok büyük evrimler geçirebilir.

Oyun çıktıktan sonraki 10 senede gelişen teknolojiyle birlikte uçuş deneyimi ve grafik tarafında yaşanabilecek değişimler şaşırtıcı düzeylerde olabilir. Kim bilir, belki de 5 sene sonra gerçekten de Neumann’ın tahmin ettiği gibi bir açık kaynak kodlu dünya tasarımı ortaya çıkar ve oyuna eklenebilir.

Microsoft’un çok sevilen Flight Simulator serisinin en yeni üyesi ile ilgili bilinenleri aktardığımız yazımızın sonuna geldik. Şimdilik oyunla ilgili yapılabilecek tek şey beklemek, beklerken de heyecanlanmak. Peki sizce oyun heyecanlandığımıza değen bir çıkış yapacak mı? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

55
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
55
4
4
2
1