Microsoft Haber Uygulamasını iOS ve Android İçin Yayınladı

9
2
1
1
0
Microsoft, son yıllarda artan yalan haber fırtınasının önüne geçebilmek adına güvenilir kaynakları listeleyen Microsoft Haber uygulamasıyla geri döndü. Android ve iOS için yayınlanan uygulamada sizi nelerin beklediğini açıkladık.

Microsoft, yıllar önce MSN.com isimli haber servisini hayata geçirmişti. Bu yenilik internetin henüz çok da popüler olmadığı 1995 yılında kullanıcılara sunulmuş, ardından gelen yıllarda MSN Messenger adında kişisel haberleşme uygulaması yayınlanmıştı. Bu uygulama zamanla bir efsaneler arasında yer alarak, tarihin böcekli kodlarla kaplı raflarında yerini aldı.

Microsoft pek çok kişi takip etmeyi bıraksa da aktif bir şekilde açılımı Microsoft News olan MSN.com’da yayın yapmaya devam etti. Şimdi de bu platform, MSN adından yoksun bir şekilde mobil cihazlara uyarlandı. Türkçe olarak Microsoft Haber adı verilen uygulama Android ve iOS cihazları için yayınlandı.

Microsoft Haber ile güvenilir kaynak

microsoft news msn

Bu uygulama elbette Microsoft’un diğer ürünleri ve hizmetleri olan Edge, Windows 10, Skype, Xbox ve Outlook gibi servisler tarafından da destekleniyor. Uygulamanın arkasında 1000’den fazla lisansli yayıncı, 3000’in üzerinde editör var. Ayrıca gelişmiş yapay zeka yazılımları her gün 100.000’in üzerinde içeriği tarıyor; konularına, popülerlik düzeylerine ve zamanlılık ilkesine bağlı kalarak karşınıza çıkartıyor.  MSN.com’un 800 editörü bulunduğunu düşünürsek, bu uygulama için Microsoft’un daha büyük bir hedefe yürüdüğünü anlayabiliriz. 

Microsoft Haber uygulamasını yüklemek için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/20/17482902/microsoft-news-android-ios-app-launch-features
9
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
0