Microsoft'un Yapay Zekası ile Görme Engelliler, Fotoğrafları Dokunarak Görebilecekler

14
2
1
0
0
Engellerle savaşıyoruz. Microsoft'un yapay zekalı uygulamasına gelen yeni güncelleme sayesinde görme engelli kullanıcılar, fotoğrafın herhangi bir yerine dokunarak sesli geri bildirim alabilecekler.

Microsoft'un "Seeing AI" isimli uygulaması, görme engelli veya kısıtlı görüşe sahip kullanıcıların görsel verileri sesli geri bildirime dönüştürebildiği, engelleri aşan bir adım. Kullanıcılar artık fotoğrafa dokunarak görseldeki objeleri ve kişileri keşfedebilecekler.

Uygulama makine öğrenme teknolojisini kullanarak obje ve kişi taraması yapıyor. Kullanıcının yapması gereken tek şey ise görselin herhangi bir yerine dokunmak.

"Bu yeni özellik, kullanıcıların görüntüdeki nesnelerin açıklamasını ve nesnelerin aralarındaki mekana bağlı ilişkiyi işitmek için dokunmatik ekrandaki bir görüntüye dokunmalarını sağlıyor" şeklinde açıklama yapan proje lideri Saqib Shaikh, "Bu uygulama, insanların fiziksel görünümünü tanımlayabilecek ve hatta ruh hallerini tahmin edebilecek kadar güçlü" diyor.

Uygulamanın içinde yüz tanıma özelliği de bulunduğundan, arkadaşlarınızın fotoğraflarını çekebilir ve kimin neyi nerede yaptığını sadece bir dokunuş yoluyla öğrenebilirsiniz.

Uygulama hakkında aklınızda bir şeyler canlanması için bir örnek ekliyoruz.

Sesli bildirim yanı sıra uygulama artık kullanıcıların nesnelerin nerede olduğunu bulabilmesi için etrafa dokunmalarını da sağlıyor. Genel açıklamada öne sürülmemiş olabilecek çiçekler ve böcekler gibi diğer detaylar için ise daha yakın inceleme gerekecek.

Buna ek olarak, uygulama artık Apple’ın iPad'ini destekliyor. Yeni güncellemede arayüzde bazı güncellemeler yapılmış, böylece kullanıcılar uygulamadaki butonları tercihlerine göre sıralayabiliyorlar.

iOS için uygulamayı buradan hemen indirebilirsiniz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/03/12/blind-users-can-now-explore-photos-by-touch-with-microsofts-seeing-ai/
14
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
0
0