Microsoft ve Sony'nin 'Stratejik Ortaklığı' Ne Anlama Geliyor?

8
7
4
1
0
Sony ve Microsoft, daha iyi bir oyun deneyimi sunmak için ortaklık gerçekleştirdiklerini açıklamışlardı. Peki bu ortaklık, oyun sektörü ve oyuncular için ne sunacak?

Microsoft ve Sony, yeni bir bulut ve yapay zeka teknolojisi ile ilgili oyun ve içerik akışı hizmetlerini paylaşarak stratejik ortaklık kurduklarını açıklamışlardı. Sony'nin Azure AI gücünden yararlanabilmesini sağlayacak bu anlaşmanın PC oyunlarının geleceği için çok şey ifade edeceği görünüyor. Ancak her şeye rağmen bu, kağıt üzerinde olmayan sözlü bir anlaşma.

İki şirket arasındaki anlaşmada imzalanan yasal bir evrak olmadığını belirtmekte fayda var. Yani bu ahlaki bir kural ihlali olsa da iki şirketin de herhangi bir durumda anlaşmadan çekilmeleri için bir engel görünmüyor. Ancak yine de iki şirketin bu ortaklıktan kazanacakları çok şey var gibi görünüyor.

Sony'nin oyun ve içerik akışı hizmetleri için Microsoft Azure veri merkezi tabanlı çözümler araştırılabilir.

Bu, bulut tabanlı oyunlar için gelecek adına atılan bir adım gibi görünüyor. Microsoft, yaptığı açıklamada tüm geliştirici araçlarını, şirketin PC'de ilk oyun akışı girişimi Project xCloud'un temeli olan Azure'u içeren tek bir çatı altında topladığını açıkladı. Sony'nin kullanıcılara canlı yayın yapmalarına imkan sağlayan PlayStation Now adlı bir yayın servisi zaten var. Ek olarak Microsoft, Xbox One S All-Digital Edition ile disk sürücüsünü ortadan kaldırdı.

Tüm bunların iki anlamı olabilir. Birincisi; ortak bir girişim ile PC'deki gibi konsol oyunları için de bulut tabanlı oyun çözümü sağlanabilir. İkincisi; tüm PC ve konsol oyunlarının bulut üzerinden depolanması / erişilmesi durumunda platformun kullanım haklarının verilmesinin özellikle bu tür bir ortaklık altında neredeyse bütün önemini kaybettiği anlamına gelebilir.

Microsoft Azure'da gelecekteki bulut çözümlerinin ortak gelişimi araştırılabilir.

Bu, Sony'nin PlayStation Now hizmeti için Microsoft'un Project xCloud teknolojisini kullanacağı anlamına da gelebilir. Sony, oyun akışı hizmeti için zaten kendi iş modeline ve teknolojisine sahip olduğundan, Microsoft bu alanda Sony ile ortaklık kurarak yarar sağlayabilir.

Azure, multiplayer oyunlar için eksiksiz bir arka uç platformu olan PlayFab için Microsoft'un güçlü oyun geliştiricisi araç setinin bir parçasıdır ve PlayFab; PC, Xbox ve PlayStation' da dahil olmak üzere Sony'nin tüm önemli cihazları için faydalı olabilir.

Bulut tabanlı oyunların konsol mu yoksa PC tarafında mı gelişeceği netleşmiş değil. Microsoft ya da Sony'nin dijital mağazalarını yakın zamanda bırakmaları beklenmiyor ancak daha fazla PC oyuncusunun kalbini kazanmak için Google ile rekabet etmek adına bir araya geldikleri düşünülüyor.

Sony ve Microsoft, yapay zeka konusunda da araştırmalar gerçekleştirebilir.

Tüketiciler, PlayStation VR ve Microsoft HoloLens için yenilikler görebilir ve belki de PlayStation VR ve PC arasında platformlar arası uyumluluk görmek bile mümkün olabilir.

Bu, tamamen tahminden ibaret ancak yakın gelecekte muhtemel görünen şey, iki şirketin bulut tabalı oyunculuk konusunda daha rekabetçi olmak için çalışmalar yürüteceği. Şimdilik platformlar arası uyumluluk görmek pek mümkün değil gibi görünüyor ancak her iki platformda da bazı yenilikler görülmesi muhtemel.

Ek olarak, birkaç yılda bir yeni konsol neslinin oluşturulması çok zaman ve para gerektiriyor. Her şeyi bulut sunucular üzerinden çalıştırmak, bu maliyetlerin çoğunu azaltabilir ve şirketlere diğer projelere odaklanmaları için zaman kazandırabilir.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/what-does-microsoft-and-sonys-and-strategic-partnership-even-mean/
8
7
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
4
1
0