Ekranların Yaydığı Mavi Işıktan Kurtaran Uygulama: F.lux

3
1
1
0
0
Ekranların yaydığı mavi ışık sağlıklı uykunun önündeki en büyük engellerden biri. Uyku sorunlarını aşmak ve kaliteli bir uyku için Flux uygulamasını kullanabilirsiniz.

Akıllı telefondan tablete, dizüstünden masaüstü bilgisayara hayatımızın her anı elektronik cihazlar ile çevrili. Bu cihazların bize etkileri ise sandığımızdan büyük olabilir. Uykularımızı alt üst eden mavi ışık etkisini birçok okurumuz önceki haberlerimizden hatırlayacaktır. Hatırlamayanlar için kısaca açıklayacak olursak, monitörlerin yaydığı 3 ana renkten mavinin uyku üzerindeki olumsuz etkileri olduğunu, uykuyu kaçırdığını ve uyku düzenini bozduğunu söyleyebiliriz.

Tabii ki buna karşı üreticiler de boş durmuyor ve kendi filtrelerini geliştiriyor. Android ve iOS’ta mavi ışık filtresi var. Buna rağmen iOS’ta Night Shift olarak adlandırılan özellik tüm iPhone ya da iPad modellerinde kullanılmıyor. Android’de de benzer bir durum söz konusu… Ayrıca, masaüstü işletim sistemlerinde de bu türden filtreler varsayılan olarak sunulmuyor.

Bu noktada gözlerimizi 3. parti geliştiricilerin uygulamalarına çevirmemiz gerekiyor. Mavi ışık sorununa  her platformda çözüm olabilecek F.lux adlı bir uygulama bulunuyor. iOS ve Android platformlarında mobil sürümü sunulan uygulamanın Windows, macOS ve Linux sürümleri de bulunuyor. Uygulama konumunuzu kullanarak günün saatlerine göre mavi ışık filtresini devreye alıyor ve ekranın kelvin derecesini düşürüyor. Uygulamanın tüm sürümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0