Motorola’nın Telsizleri Akıllı Telefon Çağına Giriyor

11
5
2
2
1
Motorola’nın telsizleri dokunmatik ekran ve ses kontrol özelliği ile akıllı telefonlara yaklaşıyor. Motorola Solutions’ın yeni telsizi APX Next, trafik polisleri için özel olarak üretildi.

Motorola Solutions, dokunmatik ekran ve ses kontrol desteği eklediği APX telsizlerinin yeni versiyonunu olan APX Next’i piyasaya sürüyor. Motorola Solutions’ın yeni telsizi APX Next, klasik LMR(kara mobil telsizi) bağlantısına ek olarak LTE bağlantısı da sunuyor. 

Bu özelliklerin birçoğu yıllardır akıllı telefonlarda var. Ama bu özellikler ilk defa bir telsize ekleniyor. Telsizlere eklenmiş bir dokunmatik ekranın yağmurda ya da eldiven ile kullanılırken çalışması gerekir. Motorola Solutions, telsizlerinde bu imkanı sunuyor. LTE bağlantısı, LMR bağlantısı için parazit oluşturmayacaktır. LMR, tipik cep telefonu şebekelerinin çalışmadığı veya aşırı yüklenebileceği acil durumlar için hayati bir teknolojidir. 

motorola apx next

Motorola Solutions’ın yeni telsizi APX Next’in ses kontrolü akıllı telefonlarınkinden farklı olacak. Telsizde bir ses kontrolü uyandırma sistemi yerine düğme kullanılıyor. Motorola Solutions, ses kontrolünün yanlışlıkla çalışmasını engellemek için telsizde düğmenin kullanılmasını zorunlu kılıyor. 

Motorola Solutions’ın yeni telsizi arka plandaki gürültüleri ayıklamak için dört mikrofon kullanıyor. Telsizin ViQi ses kontrol sistemi sayesinde trafik polisleri, araç plakalarını ve ehliyet bilgilerini kolaylıkla arayabilecekler. Şirket, ViQi ile gelecekte araç yardım çağrısı ve tercüme yapılmasını umuyor. 

Motorola Solutions, APX Next’in ne zaman halka açık şekilde piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Fast Company, cihazın fiyatının ise kaç cihaz satın alındığına göre değişeceğini belirtti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/28/20935964/motorola-solutions-apx-next-radio-walkie-talkie-touchscreen-features
11
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
2
1