NASA’nın Model Uydu Yarışmasında Zirveyi Türk Üniversiteleri Parselledi

76
6
2
1
0
ABD’de NASA tarafından gerçekleştirilen model uydu yarışmasında ilk iki sırayı Türk üniversiteleri elde etti. İstanbul Teknik Üniversitesi zirveye çıkarken, ikinci sırayı da Bülent Ecevit Üniversitesi aldı.

Söz konusu ileri teknolojiler olduğu zaman ülkemiz ne yazık ki çok öne çıkamıyor ve dikkat çekemiyor. Muhteşem bir potansiyelimiz olduğu ise göz ardı edilemez. Bu durumun son göstergesi ise NASA’nın model uydu yarışması oldu.

ABD’nin Teksas eyaletinde yer alan Houston şehrinde düzenlenen yarışmada 93 takım ödül için mücadele etti. Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Grizu-263 Uzay Takımı, geçen yılın ardından bu yıl da yarışmada ikinci sırayı aldı. Grizu-263’ün fırlattığı araç, 700 metre yüksekliğe ulaşmayı başardı.

Yarışmanın birincisi ise İTÜ’nün Apis Arge Takımı oldu. 750 metre yüksekliğe çıkabilen araç, bu noktada taşıyıcısından ayrıldı, inene kadar görüntü de dahil olmak üzere veri akışı sağlamaya devam etti. İTÜ bu yarışmayı 2017’de de kazanmıştı.

Cansat Competition adlı yarışma her yıl NASA, Lockheed Martin ve Siemens sponsorluğunda düzenleniyor. Aşağıdaki videoda BEÜ’nün fırlatma sürecini ve uydusunun performansını izleyebilirsiniz.

76
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
76
6
2
1
0