NASA, Yeni Uzay İstasyonunun İlk Parçasını Üretmek İçin Uydu Üreticisi Maxar'ı Seçti

15
10
3
0
0
NASA, ay yörüngesinde uzay istasyonu kurmaya yönelik Gateway projesi için istasyonun ilk parçasını uydu üreticisi Maxar'a yaptıracak. Maxar, istasyonun güç modülünü üretecek ve modül, istasyonun hareket etmesini sağlayacak.

NASA, Gateway (Ağ Geçidi) projesinin ilk parçasını üretmek için uydu üreticisi Maxar Technologies'i seçti. Hedef, ay yörüngesinde yeni bir uzay istasyonu yapmak. Gateway, NASA'nın yeni başlatılan Artemis ay programındaki astronotlar için gelecekte bir "ileri karakol" olarak hizmet etmek üzere tasarlanıyor. Astronotlar, bu istasyondan Ay'ın yüzeyine inecek ve daha sonra eve gitmeden önce Gateway'e geri dönecek. 

Maxar, istasyonun ayakta kalması için kilit modül olan güç sağlayan parçayı üretecek. Gateway'in tamamına elektrik sağlamak için modül, güneş panelleri ile donatılacak ve ayrıca istasyon ile Dünya arasında kritik iletişim yetenekleri sağlayacak. 

NASA, araca güç sağlamak için kimyasal kullanmak yerine uzay istasyonunu Güneş enerjisi ile hareket ettirmeyi planlıyor. Bu yöntemle elektrik, iticilerin içindeki gazı dolduruyor ve ardından tüm gaz, uzay aracının arka ucundan dışarı verilerek aracı ileriye doğru hareket ettirmek için manyetik bir alan kullanılıyor. Güneş elektriği itici gücü olarak bilinen bu teknik, NASA'ya göre geleneksel bir pervanenin ihtiyaç duyduğu yakıttan yaklaşık 10 kat daha az uzay gemisi yakıtı gerektiriyor.

NASA, Maxar'ın önce modülle uzayda bir demo yapmasını istiyor. Eğer her şey yolunda giderse modülü şirketten satın almayı düşünüyor.

NASA, Gateway'in çeşitli ticari şirketlerden ve uluslararası ortaklardan gelen birçok modülden oluşmasını umuyor. Ayrıca NASA, Ay'a ilk inişi hızlandırmak için ilk önce çok sınırlı bir Gateway yapmayı planlıyor. Bu küçük Gateway, Maxar'ın inşa ettiği güç modülüne bağlı küçük bir yaşam alanı modülünden oluşacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/23/18637153/nasa-lunar-gateway-artemis-moon-program-space-station
15
10
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
10
3
0
0