Netflix Eklenen Yerli Dizilerin Yanında Artık Tamamen Türkçe

2
0
0
0
0
Netflix, bugün İstanbul’da yaptığı basın toplantısı ile Türkiye hedeflerini duyurdu.

Bir süredir ülkemizde açılan, ancak Euro bazlı fiyatlandırma, İngilizce arayüz ve Türkçe desteğinin olmaması gibi eksiler ile sadece Netflix’i deli gibi bekleyen kesim tarafından kullanılan online servis, bugün İstanbul’da yaptığı lansmanı ile resmen %100 Türkçe oldu.

Buradaki adresten, ya da netflix.com/tr şeklinde girebileceğiniz Türkçe Netflix sayfasında artık tüm içeriklere Türkçe olarak ulaşabileceksiniz. (Aynı zamanda eğer üyeliğiniz varsa ayarlardan dil seçimini Türkçe yapabilirsiniz) Şu ana kadar birçok dizi ve filmlerine Türkçe altyazı desteğini hali hazırda getirmiş olan serviste House of Cards, Stranger Things, Narcos, The Get Down, Marvel’s Daredevil ve Jessica Jones gibi tüm dünyada fenomen olmuş Netflix dizileri; Making a Murderer, Winter on Fire ve Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller ve Adam Sandler’ın başrolünde olduğu The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi orijinal filmler artık Türkçe dublaj ve altyazı ile Türk izleyicilerini bekliyor olacak

Ayrıca yerli yapımları da bünyesine katacak olan Netflix, hem yerli yapımlarımızı dünyaya duyuracak, hem de Netflix üzerinden izlenmesini sağlayacak. Bu konuda Güneşi Gördüm, Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi oldukça popüler filmleri ve Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi dizileri içeren güçlü bir koleksiyon hazırlıyor. Ki zamanla bu koleksiyon iyice büyüyerek Türkiye’de önemli bir noktaya gelecek.

Son olarak şu anda detayları verilmese de Netflix ve Vodafone arasında önemli bir ortaklık da yolda. Ekim ayı sonunda duyurulacak bu ortaklık tahminime göre Spotify ile Vodafone arasındaki ortaklığın benzeri olacak. Yani büyük ihtimalle özellikle Red ailesine Vodafone Netflix hediyesi de verebilir. Böylece hem Netflix ülkemizde yaygınlaşacakken hem de Vodafone operatörler arasında eline ciddi bir koz daha eklemiş olacak. (Biliydim böyle olacağını :) bknz)

Son olarak yerelleştirme çalışmalarına Netflix Türkiye Twitter hesabını da ekleyen servisin profiline buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://media.netflix.com/tr/press-releases/netflix-is-now-truly-turkish
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0