Nokia'nın Yeni Giriş Seviyesi Telefonu Nokia C3, Geekbench'te Gözüktü

15
2
2
1
1
HMD Global bünyesinde faaliyetlerine devam eden Nokia, yeni giriş seviyesi akıllı telefonu Nokia C3'le Geekbench'te yer aldı. Cihazın sayfasında Nokia C3'ün bazı donanım özelliklerinin bilgisi de bulundu.

Akıllı telefon sektörüne HMD Global bünyesinde yeniden giriş yapan Nokia, son aylarda sektöre damgasını vuracak bir akıllı telefon tanıtabilmiş değil. Ancak şirket, ortaya atılan iddialara göre önümüzdeki ay Berlin'de düzenlenecek IFA 2020 etkinliğinde bir iki telefon tanıtmayı planlıyor.

Bu telefonların hangi modeller olacağını kesin olarak bilmesek de bugün ortaya çıkan bir bilgiye göre Nokia C3, IFA 2020'de tanıtılacak modeller arasında yer alacak. Nokia'nın pek özelliği olmayan ve muhtemelen bütçe dostu olacak akıllı telefonu, son olarak Geekbench'te gözüktü.

Nokia C3'ün donanım bilgileri de sayfada yer aldı:

nokia c3

Benchmark sitesi Geekbench'te gözüken Nokia C3, burada yalnızca performans testi sonuçlarıyla değil; bazı donanım özellikleriyle de karşımıza çıktı. Cihazın sayfasında yer alan bilgilere göre Nokia C3, tek çekirdekli performans testinden 149 puan alırken çok çekirdekli performans testinden 820 puan aldı.

Performans testi sonuçlarından da bütçe dostu bir telefon olacağını anladığımız Nokia C3, donanım özellikleriyle de bunu kanıtlıyor. Geekbench sayfasındaki diğer bilgilere göre cihaz, 1,2 GHz'lik sekiz çekirdekli bir işlemcinin yanı sıra yalnızca 3 GB'lık RAM'e ev sahipliği yapacak.

nokia c3

İşlemci hakkında daha fazla detaya yer verilmemiş olsa da Nokia C3, GamoraPlus anakarta sahip olacak. Ayrıca cihaz, düşük özelliklerine rağmen Android 10 işletim sistemiyle kutusundan çıkacak. Nokia'nın C3 modeliyle ilgili edindiğimiz bilgiler yalnızca bununla sınırlı durumda.

Üst düzey akıllı telefonlar arasında kendisini önemli bir noktaya koyamayan Nokia, C3 gibi giriş seviyesi akıllı telefonlar arasında nispeten iyi konumda. Şirketin yeni telefonu olacak Nokia C3'ün de şirketin bu konumunu yükseltip yükseltemeyeceğini göreceğiz. Cihazın ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını henüz bilmiyoruz.

Kaynak : https://www.gizbot.com/mobile/news/nokia-c3-benchmark-listing-leaks-specs-069173.html
15
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
1
1