Nvidia CEO’su: Yapay Zeka Zamanımızın En Büyük Gücü

16
5
2
1
1
Nvidia şirketinin CEO’su Jensen Huang verdiği bir röportajda yapay zeka ve yapay zekanın geleceği hakkında önemli noktalara değindi. Hueng, yapay zekanın zamanımızın en büyük gücü olduğunu ve bundan büyük bir teknolojinin olmayacağını söyledi.

Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, şirketin ikinci çeyrek kazançlarını açıkladığı etkinlikten sonra bir röportaja katıldı. Huang, röportajında Venturebeat’in sorularını yanıtlarken oldukça ilgi çekici noktalara değindi.

Jensen Huang, şirketin kazançlarını açıklarken grafik kartlarına ve yapay zeka yongalarına olan isteğin analistlerin beklentilerini aştığını açıkladı. Aynı zamanda açıklaması sırasında şu anda şirketle beraber çalışan 4.000’den fazla yapay zeka girişimi olduğunu da belirtti. Huang röportaj sırasında ise birlikte çalıştıkları girişimin tam sayısının 4.500’e yaklaştığını söyledi.

nvidia

Şirket Nisan 2017’de 2.000 girişim ile çalışıyordu. Bu girişim sayısının iki yılda iki kattan fazla artması Nvidia’nın yapay zeka konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Şirket 100 trilyon dolarlık taşımacılık endüstrisinin de yapay zeka tarafından yönetilen otonom araçlarla kalkınacağını söylüyor. Nvidia bu bağlamda Volvo gibi şirketlerle gelişim projeleri üzerinde çalışıyor.

Şimdi gelelim Huang’ın yapay zeka hakkında söylediği sözlere. Huang röportajında 4.500 girişimin içerisinde sağlık, finansal destek, taşımacılık, üretim ve tüketici ağı şirketlerinin bulunduğunu söyledi. Huang, yapay zekanın etkisi hakkında şu sözleri dile getirdi:

Yapay zekanın devasa bir endüstri olmama olasılığını göremiyorum. Çok yüksek potansiyellere sahip bir teknoloji. Oldukça zor sorunların üstesinden gelebilecek bir teknoloji.

Yapay zeka ve oyun endüstrisi

yapay zeka nvidia

CEO Jensen Huang, Nvidia’nın yapay zekadan sağladığı kazancın oyun kazancını geçip geçmeyeceği sorusunu ise şu şekilde cevaplıyor:

Bu oldukça zor bir soru çünkü oyunculuk oldukça büyük bir pazar. Bu pazarda en çok hoşuma giden şey ise oyuncuların birer üretici, üreticilerin de birer oyuncu olmaları. Önceden üreticileri iş istasyonu müşterileri olarak, oyuncuları da yalnızca müşteri olarak görürdük. Ancak 3D tasarım ve video düzenleme ile ilgilenen birçok oyuncu var. Onlar için RTX Studio platformunu oluşturduk ve üreticilerden aldığımız tepki oldukça iyiydi.

Daha önce her bireyin bir oyuncu olacağını söylemiştim. Buna hala inanıyorum. Bence herkes bir oyuncu olacak. Ama buradaki soru şu: telefon gibi küçük formatlı yerde mi oynayacaksınız yoksa büyük formatlı bir yerde mi? Oyun oynamanın bir çok yolu var. Bu büyük bir market.

yapay zeka

Bunu söylemişken, yapay zekanın zamanımızın en büyük teknolojisi olduğuna inanıyorum. Böyle bir teknoloji bir daha göremeyebiliriz. Yapay zeka otomasyonu ve hatta otomasyonun otomasyonu oldukça muhteşem fikirler. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek uygulanabilir alanlar oldukça geniş. Yapay zeka pazarı hakkında düşünürsek; ne kadar büyük bir pazar bu? Trilyon dolarlarla ölçülen bir pazar.

Nvidia CEO’sunun sözlerine bakacak olursak oldukça merak uyandırıcı bir gelecek bizleri bekliyor. Yapay zeka insan hayatını günümüzde bile çok büyük bir şekilde etkiliyor. Gelecekte ne hal alacak, kim bilir? Ama biz yakından takipçisi olacağız.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/08/17/jensen-huang-interview-why-ai-is-the-single-most-powerful-force-of-our-time/
16
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
5
2
1
1