Game of Thrones İzlettiği İçin TSK’dan Atılan Yüzbaşı

3
0
0
0
0
Game of Thrones İzlettiği İçin TSK’dan Atılan Yüzbaşı
AYM, 2011 yılında Maltepe Askeri Lisesi’ndeki öğrencilerine Game of Thrones’u izlettiği için TSK’dan ihraç edilen Yüzbaşı İskender Gülbahar’ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiği kararını verdi.

2011 yılında, İngilizce öğretmenliği yaptığı İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nde öğrencilerine Game of Thrones dizisini izlettiği gerekçesiyle TSK’dan atılan Yüzbaşı İskender Gülbahar, dizide ‘açık’ sahnelerin bulunduğu gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. TSK ile tüm ilişiği kesildikten sonra Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Birinci Dairesi’ne iki kez iptal için başvuran Gülbahar, her iki başvurusundan da sonuç alamayınca AYM’ye bireysel başvuruda bulundu.

Başvurusunda 'askeri mahkemenin bağımsız ve tarafsız bir mahkeme olmadığını, sonuç olarak belirtilen durumlar nedeniyle eşitlik ilkesinin, adil yargılanma hakkının, masumiyet karinesinin ve çalışma hakkının ihlal edildiği'ni düşünerek yeniden yargılama yapılmasını talep eden Gülbahar’ın bu talebi, AYM İkinci Bölümü tarafından kabul edildi. Kararın bir örneği, ihlal sonuçlarının ortadan kaldırılıp yeniden yargılanma yapılması için AYM Birini Dairesi’ne gönderildi. Resmi Gazete’de yayınlanan kararın orijinaline şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0