OnePlus, Çalışanlarına OPPO Hakkında Konuşmamalarını Söylemiş

11
3
2
1
0
OnePlus markası ile OPPO arasındaki bağların güçleneceğinin açıklanmasından sonra sızan belgede, OnePlus çalışanlarının hiçbir şekilde ColorOS ve diğer işletim sistemleri hakkındaki sorulara cevap vermemelerinin istendiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde OnePlus CEO’su Pete Lau, OnePlus markasının OPPO ile daha yakından çalışacağını ve gelecekte ortak projelere imza atacaklarını açıklamıştı. Bu iki markanın zaten birbirlerine yakın oldukları biliniyordu.

Özellikle son zamanlarda bu iki teknoloji devinin arasındaki ortaklık pek de net değil. Şimdilerde iki firmanın da kullanıcılarına yeterli açıklama yapmaması ve bazı şeyleri gizli tutması kullanıcıları memnun etmiyor.

OnePlus’ın ortaya çıkan dokümanları:

Sızdırılan belge

Özellikle sızdırdığı belgelerin doğrulu ile ünlenmiş Evan Blass, OnePlus’ın çalışanlarının sorularını gidermek için yayınladığı dokümanı sızdırdı. Özellikle dokümanın başında yer alan “Önemli Not” uyarısı dikkat çekti. Bu notta, “ColorOS ya da herhangi bir işletim sistemi hakkında sorulan sorulara cevap vermeyin. Onun yerine ‘Şu anda bu konuda bir güncellememiz bulunmamakta. Lütfen resmi kaynaklardan gelecek haberlerimizi beklemede kalın.’ cevabını verin” yazmakta.

Dokümanın geri kalanında neredeyse her yerde, sürekli olarak “Hiçbir şey değişmiyor, her şey çok güzel olacak, OnePlus fanları mutlu olacak” ifadeleri yer alıyor. Bu noktada OnePlus, OxygenOS'u değiştirmeyecek olsa bunu açıklardı. Eğer değiştirecek olsa yine bu konuda bir açıklama yapılırdı. Ancak OnePlus bu konuda sessiz kalma ve muhtemel planlarını gizleme çabasında gibi görünüyor.

Dokümanda ortaya çıkan diğer bilgiler

Oppo ve OnePlus

Dokümanda ayrıca OnePlus’ın gelecek planları hakkındaki bazı sorulara cevaplar da yer alıyor. Örneğin çoğu kullanıcının merak ettiği "OnePlus, Realme ve OPPO firmaları ortak bir ekosistem oluşturacak mı?" sorusunun cevabı da belgede mevcut.. Dokümanda bu soruya cevap şu şekilde: “OnePlus markası, teknolojiye öncülük edeceği ürünlerini daha fazla kullanıcı ile buluşturmanın çeşitli yollarını aramaktadır. Bütün ürünleri arasında akıcı bir ekosistem oluştururken ayı zamanda diğer Android ve hatta iOS kullanıcılarını da ekosistemine dahil etmeyi hedeflemektedir.”

Özetle OnePlus markası, iOS kullanıcılarının bile dikkatini çekerek onların platformlarını değiştirmesini ve kendi ekosistemine katılmasını sağlamak istiyor. Bu da OnePlus’ın daha farklı ürünler üreteceğinin sinyallerini vermekte.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/oneplus-oppo-integration-leak-1236813/
11
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
1
0