Oppo, Kendi Telefon Arayüzünün Yeni Versiyonu ColorOS 7’yi Duyurdu

17
3
2
1
1
Oppo, yeni nesil akıllı telefon arayüzü ColorOS 7’yi duyurdu. ColorOS 7, ColorOS 6’nın konseptinin üzerine yükseliyor. Yeni sade tasarımla beraber ColorOS 7, daha hafif bir hale geliyor.

Akıllı telefon üreticisi Oppo, geliştirdiği akıllı telefonlar kadar, Sıla’nın rol aldığı reklamla da Türkiye’de kendini gösterdi. Türkiye pazarında da önemli bir yer kazanan Oppo, akıllı telefonlarında kullandığı arayüzü ColorOS’un yeni versiyonunu duyurdu. ColorOS 7, Oppo’nun düzenlediği etkinlikte tanıtıldı. 

ColorOS 7, kendinden önceki arayüz ColorOS 6’nın tasarımının üzerinde yükseliyor. ColorOS 7, ColorOS 6’nın genel tasarımını devam ettiriyor. Oppo, yeni arayüzle beraber ColorOS 6’daki beyaz boşlukları biraz artırırken, arayüzün renklerini de sadelik kazandıracak şekilde değiştirdi. 

Oppo düzenlediği etkinlikte, insanların günde yaklaşık 4.7 saatlerini akıllı telefonlara ayırdıklarını açıkladı. Şirket, bu süreyi göz önünde bulundurarak daha hafif ve kullanıcıları yormayacak bir arayüz üzerinde çalışarak ColorOS 7’yi geliştirdi. ColorOS 7, minimalist bir tasarım sunan dört farklı simge tasarımını kullanıcılara sunuyor. 

ColorOS 7

Yeni ColorOS 7’de, OnePlus’ın OxygenOS arayüzündeki Zen moduna benzer bir Odak Modu geliştirilmiş. ColorOS, aynı zamanda otomobillerin Bluetooth’una bağlanırsa otomatik olarak sürüş moduna geçebiliyor. Cihazdaki karanlık modunu etkinleştirmiş olmanıza bağlı olarak geceleri uyku modu hatırlatıcısı uyarısı da alabiliyorsunuz. 

Oppo’nun yeni arayüzü ColorOS 7, bir de Flashback butonu ismi verilen bir butonla beraber geliyor. Flashback butonunu bir örnekle açıklamak gerekirse; oyun oynarken bir mesaj aldığınızda Flashback butonu uygulamalar arasında bir anahtar görevi görüyor. Bu buton sayesinde oyundan mesaja cevap vermek için çıktığınızda kısa bir süre oyunda ne olduğunu görebilirsiniz. 

ColorOS 7

ColorOS 7’de Google tarafından desteklenen yeni bir şifre yöneticisi de var. ColorOS 7 ile beraber Oppo telefonların kamera arayüzlerinde de değişiklikler oluyor. ColorOS 7’nin ince ayarlı kamera arayüzünde, portre modu 2.0, gece modu, süper stabilizasyon ve Soloop video editörü bulunuyor. Oppo’nun yeni arayüzü aynı zamanda üç parmak ile ekran görüntüsü almayı destekliyor. 

Yakın zamanda Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi akıllı telefon üreticileri kendi telefonları arasında dosya aktarımı için iş birliği yapmak için bir araya gelmişti. Oppo, ColorOS 7 ile beraber çapraz dosya paylaşımı protokolünü sunuyor. 

ColorOS 7

Oppo, ColorOS 7 ile beraber kullanıcı arayüzünün performansı artırdığını açıkladı. ColorOS 7 ile beraber Oppo telefonların uygulama başlatma hızları yüzde 25 oranında artıyor. Oppo, yeni arayüzle sistem akıcılığının yüzde 30 oranında arttığını, RAM kullanımının ise yüzde 40 oranında azaldığını açıkladı. 

ColorOS 7 ile beraber Oppo telefonların dokunma tepkisi yüzde 15, oyunlarda kare hızları yüzde 19 oranında artıyor. Oppo’nun açıkladığı bu oranlar, ColorOS 7’nin ColorOS 6 ile karşılaştırıldığında elde ettiği oranlar. 

Oppo Sans

Oppo, ColorOS 7 için yeni bir yazı tipi de geliştirdi. Gerçekleştirilen etkinlikte Oppo’nun yeni yazı tipi OPPO Sans tanıtıldı. OPPO Sans’ı ABD’den tasarım şirketi Pentagram geliştirdi. Oppo, yeni yazı tipini sadece kişisel kullanımlar için değil ticari kullanımlar için de serbest bıraktı.

Oppo, arayüzü ColorOS’u bütün dünyada 300 milyondan fazla insanın kullandığını açıkladı. ColorOS, 40’tan fazla ülkede kullanılması için 80’den fazla dile çevrildi. ColorOS 7, ilk olarak Aralık ayında piyasaya sürülecek olan Oppo Reno 3 ile beraber kullanıcılara sunulacak. 

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/20/oppo-announces-coloros-7-with-lighter-visuals-faster-ui-a-special-flashback-button/
17
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
1