Oppo, 'Bazı' Akıllı Telefonların Kutusuna Şarj Aleti Koymayacağını Açıkladı

21
4
1
0
0
Oppo, Avrupa'da gerçekleştirdiği bir etkinlikte kullanıcıları üzecek bir haber verdi. Şirket, önümüzdeki yıldan itibaren bazı modellerini şarj aleti olmadan satacağını açıkladı.

Apple’ın 2020 yılında aldığı kararla iPhone’ların kutusundan kalkan şarj aletleri, teknoloji dünyasında yeni bir akımın başlamasına neden olmuştu. Apple’ın ardından bu harekete başta karşı çıkan Samsung’un da aralarında yer aldığı neredeyse tüm telefon üreticileri, artık telefonlarının kutularında şarj aletlerine yer vermemeye başladı.

Bu harekete katılmayan nadir şirketlerden olan Oppo da ne yazık ki müşterilerini üzecek o duyuruyu bugün paylaştı. Şirket, Reno 8 serisinin Avrupa’daki tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada önümüzdeki yıldan itibaren piyasaya süreceği yeni modellerin bazılarının şarj aletiyle satışa sunulmayacağını açıkladı.

oppo şarj

Tanıtım etkinliğinde duyuruyu yapan Oppo’nun yurt dışı satış ve hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Billy Zhang, “Önümüzdeki yıl birkaç ürün için şarj cihazını kutudan çıkaracağız. Bir planımız var.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Zhang, bu plan kapsamında hangi telefonların şarj aletlerinin kutulardan çıkarılacağını paylaşmadı.

Zhang, hızlı şarj teknolojiyle öne çıkan SuperVOOC şarj aletleriyle ilgiliyse bunları da kutudan çıkarmayı düşündüklerini gösteren bir açıklamada bulundu. Zhang’ın bu model hakkındaki açıklaması şu şekildeydi:

“Tüketicilerin [SuperVOOC şarj cihazlarına] erişmesi o kadar kolay değil, bu yüzden onu kutuda tutmamız gerekiyor. Ancak, iş operasyonlarımızı genişletirken, kullanıcılarımızın şarj cihazlarını satın alabilmeleri ve cihazlarını yükselttiklerinde bile kullanmaya devam edebilmeleri için şarj cihazlarını kutudan çıkarıp mağazaya koymayı düşünüyoruz.”

Oppo’nun hangi telefonlarının kutusundan hangi şarj cihazlarını çıkaracağı konusunda bilgilerin önümüzdeki aylarda netleşmesini bekleyebiliriz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/oppo-will-stop-including-chargers-with-some-of-its-products/
21
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
1
0
0