Oppo’nun Neredeyse %100 Ekran/Gövde Oranına Sahip Telefonu Ortaya Çıktı

34
6
3
2
1
Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, bu zamana kadar kimsenin başaramadığı bir konuyu başarma amaçlı bir telefonu ortaya çıkardı. Ekran/gövde oranını %100'e yaklaştıran telefon, tam anlamıyla çerçevesiz bir görüntünün yanı sıra telefonun sağında ve solunda bulunan ekranlarla görüntüyü kenarlara da taşıyor.

Akıllı telefon üreticileri günümüzde gelişmiş donanımların yanı sıra gelişmiş ekran teknolojilerini de kullanarak %100 ekran/gövde oranına yaklaşmayı hatta bu oranın üstüne bile çıkmayı hedefliyor. Bu konuda birçok telefon, geniş ekranlarıyla ortaya çıkmış olsa da Oppo’nun yeni cihazı tüm sınırları ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Oppo’nun Genel Müdür Yardımcısı Brian Shen, bugün adı bilinmeyen bir Oppo cihazının fotoğraflarını paylaştı. Ekranının iki tarafı da kıvrımlı olan telefon tam anlamda çerçevesiz bir görüntüyü kullanıcılarına vadediyor. Çok yüksek bir ekran/gövde oranına sahip olduğu ilk bakışta görünen cihaz, aynı zamanda nispeten daha uzun bir en/boy oranına da sahip.

oppo

Telefonun sağındaki ve solundaki kıvrımlar 88 dereceye kadar çıkıyor. Yeni ekran tasarımınaysa 'Waterfall Screen' (Şelale Ekran) ismi veriliyor. Görüntülerden de görülebileceği üzere kıvrımlı ekranlar telefonun arka paneline kadar uzanarak ekran/gövde oranını artırıyor.

Cihaza ön kısımdan bakıldığı zaman herhangi bir kıvrımlı ekran olduğunu fark etmenin neredeyse imkânsız olduğu telefon, %100’e yakın bir ekran/gövde oranına sahip bir telefon izlenimi veriyor. Telefonun alt ve üst kısmındaysa son derece ince ve simetrik iki adet çerçeve bulunuyor.

%100 ekran

İsmi henüz belli olmayan Şelale Ekranlı yeni Oppo telefonun Find X amiral gemisinin yanında çekildiği fotoğraflardan telefonun Sony Xperia 1’de olduğu gibi 21:9 bir en/boy oranıyla gelebileceği düşünülüyor. Cihazın videolarına bakıldığındaysa telefonun son derece ince bir yapısının olduğu ortaya çıkıyor.

ekran/gövde oranı

Cihazdaki kıvrımlar, şu anda Samsung, Huawei ve OnePlus'ın amiral gemilerinde bulunan cihazlardan çok daha belirgin bir şekilde görülebiliyor. Aynı zamanda telefonun ön panelinde herhangi bir ön kamera da görülmüyor. Bu da akıllara Oppo'nun MWC 2019'da tanıttığı ekrana gömülü kamera teknolojisini getiriyor.

Oppo, gizemli telefonunu 2019 yılının ikinci yarısında ortaya çıkardığı için cihazın önümüzdeki birkaç ay içerisinde gelmesi mümkün gibi görünüyor. Yazıyı yazmış olduğumuz an itibarıyla telefona ait hiçbir donanım bilgisinin bulunmadığını belirtmekte de fayda var.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/29/new-oppo-phone-with-waterfall-screen-with-extremely-curved-edges-appear-in-images/
34
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
6
3
2
1