PewDiePie, YouTube Kanalını Neyin Bitirebileceğini Açıkladı

93
9
6
5
2
PewDiePie, YouTube kanalının T-Series ile olan savaşının ardından Hintli müzik ve video kanalının Guiness Rekorlar Kitabına girmesiyle birlikte kendi kanalının popülaritesini kaybettiğini açıkladığı yeni bir video yayınladı.

Bireysel içerik üreticisi Felix Kjellberg (PewDiePie), kanalının neden ‘öldüğünü’ bulmak için kendi kanalının istatistiklerini analiz etti. Kendi adını arama motorundan aratırken Pewds, yanlışlıkla ‘Pwduiepi’ yazdı. Bu da onun kanalının popülaritesinin bu yüzden düşebileceğini düşünmesine sebep oldu. Sonra da bazı aramaların gerçekten de bu sebeple ‘PieDiePew’ olarak yer aldığını gördü.

İstatistikler, PewDiePie kanalının 2014 yılında zirveye çıkarak YouTube’un en büyük kanalı olduğunu gösterdi. T-Series ile olan savaşına kadar izleyici ve abone sayısında ufak dalgalanmalar yaşayan kanalın, PewDiePie’ın Hintli kanal ile olan savaşını kazanmak için ortaya çıkan ‘Subscribe to PewDiePie’ hareketinin sonlandırmasını istemesinden sonra büyük bir düşüş yaşadığı görüldü.

“Benden önce gelen herkes, neredeyse benden önce burada olan herkes şimdi ortadan kayboldu. Benden büyük herkes gitti. Bu sebepten dolayı YouTube hep ‘bir gün bitecek’ gözüyle baktım. Yani bir gün eşyalarımı toplayıp gidecekmiş gibi.”

Ardından İsveçli vlogger, istatistiklerini Jake ve Logan Paul gibi diğer içerik üreticileriyle karşılaştırmaya karar verdi. Jake ve Logan Paul’un istatistikleri bildiğiniz gibi Logan Paul’un Japonya’nın intihar ormanından bir görüntü paylaşıp dalga geçmesiyle büyük bir düşüş yaşamıştı. Bu dalgalanma aslında PewDiePie vs. T-Series savaşından daha çok rant elde etmişti.

YouTube yıldızı kendi kanalında ne kadar sıkı çalıştığından ve neredeyse hiç ara vermeden her gün video yüklediğinden bahsetti. Bunun sebebinini ise en ufak uzun bir aranın kanalını öldürecek olması olarak gösterdi.

“Bundan hâlâ nasıl zevk alıyorum bilmiyorum. Neden buradayım? Çünkü eğlenceli! Düşündüğüm şey, hiç düzgün bir ara vermiş olmamam. Hiç YouTube için endişelenmeyen bir insan olmadım. Ama gerçekten, eğer bir ara verirsem, bu kanalımı öldürür. Sürekli video yapmaya devam etmelisiniz, öbür türlü ara verdiğinizde geriye dönecek bir şeyiniz kalmıyor.”

İsveçlinin şu anda YouTube’da 96 milyon abonesi bulunuyor ve 2013 yılından beri platformun en çok abonesine sahip kanalı konumundaydı. Ancak T-Series ile olan abone savaşını kaybetmesinin ardından büyük bir zorluk çekti. T-Series’in şu anda 100 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.

Kaynak : https://sputniknews.com/viral/201906161075897842-pewdiepie-reveals-what-could-kill-his-youtube-channel/
93
9
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
93
9
6
5
2