Pixar'ın İkonik Animasyonu, 'I' Harfinin ve Lambanın Gözünden Yeniden Oluşturuldu [Video]

162
17
15
10
7
Pixar'ın İkonik Animasyonu, 'I' Harfinin ve Lambanın Gözünden Yeniden Oluşturuldu [Video]
Ünlü animasyon stüdyosu Pixar'ın ikonik giriş animasyonu, I harfinin ve Luxo Jr. adlı lambanın gözünden yeniden oluşturuldu. Giriş animasyonuna belli bir duygu katan yeniden yapım, kendi çapında bir dramaya da sahip.

Ünlü animasyon şirketi Pixar’ın ikonik giriş animasyonunu muhtemelen hepimiz biliyoruzdur. Bir masa lambası -ki adı Luxo Jr.- seke seke Pixar logosunun önünde ilerler. ‘I’ harfinin yanından geçerken gözü(!) bu harfe takılan Luxo Jr., iyice gerildikten sonra I’nın üstüne atlar ve zıplaya zıplaya I’yı ezip onun yerine geçer.

Pixar’ın, ilk kez 1986’da karşımıza çıkan Juxo Jr.’ı da kullandığı bu ikonik giriş animasyonu özellikle çocukluğunu 90’ların sonunda ve 2000’lerde yaşayanlar için unutulmazlar arasında yer alır. Peki, bu ikonik giriş animasyonunu bir de animasyonun başrolleri olan ‘I’ harfinin ve Luxo Jr.’ın gözünden izlemek ister misiniz?

Pixar’ın ikonik giriş animasyonu

Ratboi Pleb adlı YouTube kanalının sahibi olan Ethan Hallstrom, açık kaynaklı bir 3D animasyon yazılımı olan Blender’ı kullanarak Pixar’ın giriş animasyonunu sırasıyla ‘I’ harfinin ve Luxo Jr.’ın gözünden bir kez daha canlandırdı. Hallstrom, oluşturduğu animasyonların kusursuz olmadığını belirtse de bizce ortaya hiç de fena sayılmayacak bir iş çıkarmış.

Pixar giriş animasyonunu I harfinin gözünden izlediğimizde Luxo Jr.’ın kendi halinde etrafa bakınan I’ya agresif bir şekilde saldırdığını görüyoruz. I, her ne kadar Luxo Jr.’ın saldırısından kaçabilmek için çırpınıyor gibi görünse de nihayetinde eziliyor ve Luxo Jr.’ın onun yerini alıyor. 

Pixar giriş animasyonunun, ‘I’ harfinin gözünden yeniden oluşturulan versiyonu

Tahmin edelim; giriş animasyonunun arkasında böylesine dramatik bir hikaye olmasını beklemiyordunuz. Zaten tam olarak var da diyemeyiz. Bu Hallstrom’un kendi uydurduğu bir senaryo.

Bir diğer videoda ise yine Pixar giriş animasyonunu bu kez Luxo Jr.’ın gözünden görüyoruz. Dürüst olmak gerekirse animasyonu Luxo Jr.’ın gözünden izlediğimizde, I harfinin gözünden izlediğimiz kadar drama görmüyoruz. Hatta Luxo Jr.’ın I harfini neden ezmek istediğini bile tam olarak anlamak mümkün değil. Belki de hafif kambur bir duruşa sahip olan Luxo Jr., I harfinin dik duruşunu kıskanmış ve onun yerine geçmek istemiş olabilir. Kim bilir…

Pixar giriş animasyonunun, Luxo Jr.’ın gözünden yeniden oluşturulan versiyonu

Kaynak : https://designtaxi.com/news/411176/Pixar-s-Logo-Sequence-is-A-Living-Nightmare-When-You-re-The-Letter-I/
162
17
15
10
7
Emoji İle Tepki Ver
162
17
15
10
7