Plastiğin Çevreye Verdiği Zararı Gösteren İbretlik Fotoğraf

2
0
0
0
0
Reddit’te paylaşılan bir fotoğraf, 1976 yılında yapılmış plastik bardakların doğal şartlara göğüs gererek günümüze kadar ulaşabildiğini gösteriyor.

Plastikler, yapısı gereği doğa şartlarına maruz kalsalar da uzun yıllar boyunca yeryüzünde bir şekilde kalmaya devam edebiliyorlar. Bu sebeple bazı ülkeler, yapısında plastik bulunan birçok ürünün kullanılmasını yasaklamışlardı -en çarpıcı örnek Fransa’ya ait-. Fransa’nın aldığı bu kararın ne kadar yerinde olduğunu bu fotoğrafla galiba hepimiz çok daha net anlayacağız.

Üzerindeki yazılardan Fransa’da bulunduğunu tahmin ettiğim plastikten yapılmış bir yoğurt kabı, üretildiği 1976 tarihinden -daha eski de olabilir- günümüze kadar gelmiş. Bardağı bulan kişi, bunun 1976 yılında denize atıldığını iddia ediyor.

Sahil kenarında bulunan ve üzerindeki yazıların hala kusursuz bir şekilde görülebildiği plastik bardakla ilgili farklı yorumlar da yapılıyor. Güneşe ya da tuzlu suya maruz kalması halinde bu şekilde yapısını koruyabilmesinin imkansız olduğunu belirten bazı kullanıcılar, bardağın okyanusta bulunduğunun bir aldatmaca olabileceğini, yalnızca yakın zamana kadar bu öğelere maruz kalmadan bir yerde bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu iddia ediyorlar. 

Doğru veya değil, 40 yıl önce ve yalnızca birkaç içimlik olması için üretilen bir bardağın günümüze kadar ulaşabilmesi, bu anlamda acilen önlem alınması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Kişisel olarak temennim, Fransa’nın aldığı kararın aynısını tüm dünya ülkelerinin de alması yönünde.

Kaynak : https://www.reddit.com/r/pics/comments/5hxj12/this_piece_of_plastic_thrown_into_the_sea_in_1976/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0