Pokemon GO Yardımcı Uygulamaları Engeli Hakkında Açıklama

1
0
0
0
0
Pokemon GO’nun çıkışından bu yana ortaya çıkan tonlarca yardımcı uygulama tek tek engellenirken Niantic bu uygulamaların neden engellendiğine dair açıklama yaptı.

Artık birçok kişinin ev kuşu diyebilecek kadar evden dışarı çıkmazken şimdilerde sokaktan eve girmesini zorlaştıran oyun Pokemon GO çılgınlığı devem ediyor. Birçok kişi layıkıyla oynarken birçoğunun da işini kolaylaştırmak için çeşitli sitelerden ve uygulamardan yardım aldığı da açık. Ya harita hack uygulamalarıyla uzaktaki bir pokemonu yakalayanlar ya da pokemonların yerlerini gösteren uygulamalardan medet umanlar gibi birçok farklı uygulama varken Niantic’in yaptığı bir atak ile her biri tek tek engellenmişti.

Şu anda bile birer ikişer engellenen uygulamalar için açıklama yapma gereği duyan Niantic, genel olarak hem bu uygulamaların sunucularını olumsuz etkilediğinden bahsederken, aynı zamanda oyunun asıl amacının ve zevkinin ortadan kalktığını, diğer normal Pokemon eğitmenlerine haksızlık yapıldığı için engellediklerini belirtmişler.

Açıkçası Niantic’in bu kararına şahsen katılıyorum. Her ne kadar delisi olmasam da kendimin de oynadığım süreçlerde herhangi bir yardımcı uygulama kullanmıyorum. Ancak yardımcı uygulama kullanıp deli gibi kasanlara karşı da istemsiz bir gıcıklık durumu söz konusu oluyor. Bu sebeple Niantic’in aldığı karar ve açıklaması da gayet yerinde olduğunu belirtmem gerek.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0