PUBG'ye Bu Kez Nepal'den Yasak Geldi

41
8
5
4
2
Nepal, daha önceden yapmış olduğu internet kısıtlamalarına bir yenisini daha ekledi ve popüler oyun PUBG'yi yasakladı. Yasak, bilgisayar ve mobil sürümlerini içeriyor.

PUBG'nin, farklı ülkelerde yasaklamaların ardından bu sefer Nepal'den bir hamle geldi. Açılan kamu davasının bugün çıkan kararına göre Nepal'de PUBG erişimi engellenecek. Yetkililer, tüm internet servisi sağlayıcılarına, oyunun erişime kapatılması için çağrıda bulundu.

Popüler hayatta kalma oyunu PUBG hakkında açıklamalarda bulunan yetkiler, ebeveynlerin konuyla alakalı pek çok şikayetlerinin olması sonucunda harekete geçtiklerini belirttiler. Pedagoglara da başvurulan oyun hakkında, 'oyundaki şiddetin, gerçek hayata yansımasının mümkün olabileceği, çocukların gerçek hayatta da agresif tavırlar sergileyebileceği' kararına varıldıktan sonra yasaklama kararının alındığı belirtildi. 

Gönüllerde taht kuran oyun, daha önceleri başka ülkelerde de yasaklanmıştı. Hindistan'ın Amhedabad şehrinde ise bir süre yasaklanan oyun, yasağın kaldırılmasıyla erişime yeniden açılmıştı. Ülkemizde ise Türk Silahlı Kuvvetleri, oyunun teröristler tarafından istihbarat amaçlı olarak kullanılabileceğini ifade etmiş, askerleri PUBG Mobile konusunda uyarmıştı.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/pubg-has-been-banned-in-nepal/
41
8
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
41
8
5
4
2