Realme 5, Yeni Yazılım Güncellemesini Almaya Başladı

5
4
2
2
1
Realme 5'in yeni yazılım güncellemesi Hindistan'da dağıtılmaya başlandı. Sistem, kamera ve ekran dokunmatiği gibi alanlarda ciddi iyileştirmeler yapıldı.

Realme, uygun fiyatlı ürünleriyle piyasaya damgasını vurmayı başaran bir firma. Realme 5 ise firmanın orta segment sınıfına ait fiyat/performans telefonlarından birisi. Telefon duyurulduğu andan itibaren insanların ilgisini üzerine toplamayı başardı. 4 arka kamerası ve uygun fiyatıyla kullanıcıların gönlüne taht kuracak gibi görünen telefon her ne kadar resmi olarak Türkiye pazarına henüz giriş yapmamış olsa da Hindistan pazarına giriş yaptı. Hatta sadece giriş yapmakla kalmayıp ilk yazılım güncellemesini de almaya başladı.

Peki güncelleme neleri kapsıyor?

Güncelleme birkaç alanı birden kapsıyor. Bunların başında kamera iyileştirmeleri geliyor. 4 arka kamera ile birlikte gelen telefonun yazılımlarla birlikte kamera performansını daha da üst seviyeye taşınması hedefleniyor. Gelen güncelleme ile birlikte portre modundaki ön izleme efekti ve HDR modunun netliği geliştirilecek. Bunlara ek olarak renk performansı geliştirilecek ve ön kameranın netliği ve makro fotoğraflardaki renk performansı artırılacak. 

Tüm bunların yanı sıra Google'ın Dijital Denge uygulaması da bu güncelleme ile birlikte eklenecek. Bu sayede kullanıcılar daha az telefon başında vakit geçirip telefonların zararlı etkilerinden daha az etkilenecekler. Çoklu parmak okuma ve güvenlik açısından da bir takım iyileştirmeler mevcut.

Şirket, güncellemenin aşamalı ve rastgele olacak yayınlanacağını açıkladı. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcı bu güncellemelere ulaşabilmişken önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcı bu güncellemelere ulaşabilecekler.

 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/realme-5-ota-update-india-rollout-digital-wellbeing-system-camera-improvements-2100994
5
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
2
1