Gelecekte Siber Saldırılar Nasıl Düzenlenecek?

0
0
0
0
0
Gelecekte Siber Saldırılar Nasıl Düzenlenecek?
Gelişen teknolojiyle birlikte siber saldırılar günümüzdekinden daha ilginç yöntemlerle yapılacak!

Günümüzde her şeyin hemen hemen dijitale taşınmasıyla birlikte siber dünyada oldukça önemli bilgilerimiz barındırılıyor. Hal böyle olunca da İngiliz Ulusal Suç Ajansı'nın verilerinin de gösterdiği üzere %53 oranla siber suçlar diğer suçları geride bırakıyor.

Üstelik siber suçlar için %53 bile bu koşullarda düşük bir rakam. Gelişen ve dijitalleşen dünya ile birlikte ve yeni teknolojilerin de hayatımıza girmesiyle siber suçlar artık insanlığın uğraşacağı en büyük dertlerden biri olacak. Peki gelecekte bu siber suçlar nasıl işlenecek?

Akıllı araçlar hacker'ların kontrolünde olacak

Intel Security'den üst düzey yetkili Raj Samani'nin açıklamasına göre yakın gelecekte akıllı araçlar yaygınlaştığında siber korsanlar internete bağlı bu akıllı araçları hackleyerek sahiplerinden araçlarının çalışması için yüklü miktarda fidye isteyebilecek üstelik bu daha iyi senaryo!

Sürücüsüz otomobillere konu geldiğinde ise rotasını GPS ve internet yardımıyla belirleyen bu araçlar, hacklendiğinde içindeki kişileri hackleyen kişinin istediği rotaya götürebilecek ve bu rotayı ekrana yansıtmayarak insanların durumun farkına varmamasını sağlayacak.

Robotlar intihar bombacısına dönüşecek

Yavaş yavaş hayatımızın bir parçası olmaya başlayan robotlar, gün geldiğinde belki de en önemli yardımcılarımız olacak ve robotlarla karşılaşmamız kaçınılmaz olacak. The Future Laboratory yöneticisi Tracey Follows, insanların iş gücünün %35'inin robotların yerine geçeceğini ve siber saldırılarla bu robotların tehlikeli birer intihar bombacısına dönüştürülebileceğini söylüyor.

Kuantum bilgisayarlardaki veriler açığa çıkacak

Bildiğiniz gibi günümüzde kuantum bilgisayarlar gelişmiş şifrelemelerle verileri koruyor. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu şifrelerin kırılması söylenene göre basitleşecek ve bilgisayarlardaki veriler yeni bir şifrelemeyle baştan şifrelenene kadar hackerlar kolay bir şekilde bu bilgisayarlardaki verilere erişebilecek. Öyle ki bazı devlet bilgilerinin bile bu yöntemle ele geçirilebileceği söyleniyor.

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/gelecegin-siber-saldiri-yontemleri/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0