Ünlü Hack Grubu, 150 Yıllık Köklü Bir Şirketten 1 TB’lık Veri Çaldı

47
9
6
2
1
Daha önce Donald Trump'a karşı tehditleriyle bilinen REvil hack grubu, bu sefer de bir firmayı hedef tahtasına oturttu. Hackerlar, şirketin sistemlerinden personel verileri de dâhil olmak üzere birçok bilgi çaldığını iddia etti.

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ı tehdit eden REvil isimli hack grubu, bu sefer hedef tahtasına bir şirketi oturttu. Hacker grubunun bu seferki kurbanı ise Jack Daniel's gibi markaların da arkasında bulunan Kentucky merkezli 150 yıllık Brown-Forman şirketi oldu.

Yayınlanan açıklamaya göre REvil ekibi, 1 aydan uzun bir süredir Brown-Forman şirketinin sistemine erişim sağlıyor. Bu süre zarfında sistemleri ve cihazları patlatabilecek olan ekip, şirketin bulut temelli servislerine dahi erişebiliyor.

REvil hack grubu, yeniden saldırdı

brown-forman

Şirket temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, şirketin saldırıyı tespit ettiği ve herhangi bir veri şifrelenmeden müdahale edildiği ifade edildi. Bu tür dosya şifreleme fidye yazılımları, uzun süredir kendine yeni kurbanlar buluyor.

Hackerlar, son dönemlerde son derece sofistike yöntemler geliştirmeye ve kullanmaya başladı. İlk olarak son kullanıcıları hedef alan saldırılar, oldukça dikkatli bir şekilde planlanıyor ve hem hükûmetlere hem de milyar dolarlık şirketlere karşı kullanılıyor.

revil hack grubu, hacker, revil

Brown-Forman saldırıyı önlese de REvil grubu, şirket verilerinden yaklaşık 1 TB'lık veri çaldığını iddia ediyor ve bunu da şirketten para koparmak için kullanıyor. Hacker grubu tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, bir veri ihlâlinin olduğunu da gözler önüne seriyor. Şirket içi konuşmalar, mali dokümanlar, sözleşmeler ve personel verileri hacker grubu tarafından ele geçirilmiş durumda. Ayrıca şirket sözcüsü de bazı verilerin çalındığını doğruluyor.

Özellikle personel verilerine erişilmiş olması, Brown-Forman çalışanlarını büyük bir tehlikeye atıyor. Şirket personelleri, kimlik hırsızlığı ve personel hesaplarına saldırı gibi tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Şirket sözcüsü, kanun güçleriyle yakından çalıştıklarını ve veri güvenlik firmasıyla anlaştıklarını açıkladı.

hack, hack saldırı, hacker

Hacker grubu ise şirketin 'sağduyulu' bir seçim yapacağına ve ödemeyi gerçekleştireceklerine inandıklarını söyledi. REvil, tıpkı önceki saldırılarında yaptığı gibi şirketin elini zorlamak için çaldığı verilerden bazılarını sızdırabilir.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/leemathews/2020/08/17/brown-forman-hacked-1tb-data-stolen/#6fe9c31c4da0
47
9
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
47
9
6
2
1