Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Sağlık Bakanlığı, Okullarda Alınacak Önlemlere İlişkin Rehber Hazırladı

Sağlık Bakanlığı, 31 Ağustos’ta açılacak okullarda alınması gereken önlemlerle ve uyulması gereken kurallarla ilgili bir rehber yayınladı. Rehbere göre velilerin, okullar açılmadan önce taahhütname imzalaması gerekecek.

Sağlık Bakanlığı, Okullarda Alınacak Önlemlere İlişkin Rehber Hazırladı
Hasan Avcıoğlu Hasan Avcıoğlu /

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün, Türkiye’de de etkisini göstermesi sonrası ülkemizde uzun süredir ilköğretimden, üniversite kademesine kadar tüm okullar geçici olarak eğitime ara vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla ülke genelinde eğitim öğretimin 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağını ve 18 Haziran 2021 tarihine sona ereceğini duyurmuştu. Bu karar sonrası Sağlık Bakanlığı, okullarda koronavirüse karşı alınacak önlemlere ilişkin bir rehber yayınladı.

Okullarda koronavirüse karşı alınacak önlemler

Sağlık Bakanlığı, Okullarda Alınacak Önlemlere İlişkin Rehber Hazırladı

Okulların, COVID-19’un bulaşması açısından riskli olduğu belirtilen rehberde okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve ailelere görevler düştüğü ifade edildi. Öğrencilerin, okula bırakılması ve alınması sırasında maske takılacağı ve sosyal mesafe kuralına uyulacağı belirtilirken velilerin de okul açılmadan önce bilgilendirme formu ve taahhütname imzalayacağı açıklandı.

Bakanlık tarafından hazırlanan rehbere göre veliler; ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikâyeti olması durumunda çocuklarını okula götürmeyeceklerine ve söz konusu durumu okul yönetimine bildireceklerine ilişkin taahhütname imzalayacak. Ayrıca aile içerisinde de bu belirtilere rastlanması veya COVID-19 tanısı konulan kişi bulunması halinde de aynı süreç işleyecek.

Sağlık Bakanlığı, Okullarda Alınacak Önlemlere İlişkin Rehber Hazırladı

Rehberde, ayrıca okullarda alınacak önlemlere de yer verildi. Buna göre öğrenci ve öğretmenler maske takacaklar. Okul girişlerinde, sınıflarda, koridorda el antiseptiğinin yanı sıra temassız ateş ölçer ve maske de bulundurulacak. İçeride bulunacak kişi sayısı, öğretmen ve öğrenciler dâhil olmak üzere 4 metrekareye bir kişi olarak düzenlenecek. Sınıf düzeninde 1 metre sosyal mesafe kuralına uyulacak. Kantin ve yemekhane gibi toplu kullanım alanlarında da bu kurala dikkat edilecek.

YORUMLAR

(9)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
H
Hayko Elgin 5 yıl önce
Corona bunu beğendi
C
Can Ökten 5 yıl önce
bu şekilde neyin veriminden bahsediyorsun ??
K
kemal çağrı 5 yıl önce
yurtta odada 4 kişi kalıyoz neyin mesafesi
K
kemal çağrı 5 yıl önce
okul konyada bir de, 4 farklı ilden odada insanlar var. birimiz hasta olsa ne yapacaklar, beni memleketime geri mi yollayacaklar, çok soru var çok...