Sahte 'GTA 6 Fragmanı', Gerçek Sanılıp Viral Oldu (Yine Birileri Duygularımızla Oynadı)

37
15
5
5
3
Oyunseverlerin yıllardır beklediği GTA 6, pek çok sahte habere konu oluyor olsa da bu defa durum çok daha farklı. Bu defa, GTA 6 konusunda sahteciliği başka bir seviyeye çıkarmış olan bir hesap söz konusu. Paylaşılan sahte GTA 6 fragmanı ve duyurusu, ne yazık ki aşırı heyecanlı hayranlar tarafından gerçek sanıldı ve viral oldu...

Bugün bir anket yapılsa ve oyunseverlere en çok bekledikleri oyunlar sorulsa, ankete yazılacak ilk şıklardan biri GTA 6 olur. Hatta çoğu oyun severin bir numaralı tercihi şüphesiz GTA 6 olacaktır. Ancak bu heyecan, bazı yanlış anlamalara da neden olabiliyor.

Oyunun popülerliği elbette ki hakkında pek çok yalan habere de yol açıyor. Öte yandan bir Twitter hesabı, GTA 6’ya ait olduğunu söylediği görüntüler ve oyun hakkındaki iddialarıyla bir anda sosyal medyada gündemde oldu. 

İşte 'sahte' olduğu fark edilmeden viral olan sözde GTA 6 fragmanı

GTA 6'nın sözde çıkış tarihi, on binlerce beğeni aldı

sahte gta 6

RockstarGNews2 kullanıcı adına sahip hesaptan atılan ve GTA 6'nın 2023'te çıkacağını ima eden tweet, sahte olduğunun anlaşılamamasıyla haberi yazdığımız sırada 72 bin beğenmeye çoktan ulaşmıştı.

gta 6 sahte yorum

"Gelecek yıl ne yapacağımı biliyorum"

gta 6 sahte yorum

"Bu yalan olmasa iyi olur hayatım buna bağlı lütfen"

gta 6 sahte yorum

"İŞTE BAŞLIYORUUUUZ"

gta 6 sahte yorum

"Evet be !"

gta 6 sahte yorum

"Beni yeni bir oyun konsolu almaya itebilecek tek şey."

gta 6 fake
"Böyle yapma Twitter, umutlarımı yükseltme"

Mavi tik yerine saat emojisi kullanan bu sahte hesap, yaptığı paylaşımla dünya çapında gündem olmayı başarmış olsa da gelen yanıtlara baktığımızda özellikle İspanyolca ve Portekizce konuşan Güney Amerika ülkelerinde dikkatleri çekmişe benziyor. 

GTA VI’nın önümüzdeki yıl yayınlanması pek çok oyunseverin hayali olsa da şimdiye kadar edindiğimiz izlenim bu beklentilerin boşa çıkacağı yönünde. Oyunun çıkış tarihi için 2024-2025 yılları işaret ediliyor. Zaten 2023 yılına kadar da çok fazla bir zaman kalmamış durumda. Kaldı ki GTA VI için oluşan beklentiyi ve gelen talebi düşündüğümüzde, Rockstar’ın duyuruyu bir Twitter paylaşımıyla yapması, hele hele de oyun fragmanını komikli kedi videosuymuş gibi ilgisiz bir saatte paylaşıp geçmesi hiç de mantıklı değil.

37
15
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
37
15
5
5
3