Samsung, 5G'li Telefon Satışlarında Rakiplerini İkiye Katladı

37
6
4
2
2
5G teknolojisi hayatımıza yeni yeni giriş yapıyor. Apple da dâhil olmak üzere pek çok şirketin henüz süper hızlı ağa bağlanan bir telefonu yok. Galaxy Note10 Plus 5G'nin eklenmesiyle Samsung'da iki tane 5G özellikli cihaz olmuş oldu. Bu yüzden Samsung'un yüksek fiyatları bile 5G'li cihazların satışlarına engel olamadı.

Görünüşe göre 1.299 dolarlık fiyat etiketi, müşterileri Samsung Galaxy Note10 Plus 5G'den uzak tutamıyor gibi görünüyor. Ağustos ayında Verizon’daki Galaxy Note10 satışları, 5G özellikli akıllı telefonun satışlarını ikiye katladı. BayStreet Research’ün kurucusu ve baş analisti Cliff Maldonado satışlar hakkında konuştu.

Maldonado'ya göre Verizon, ağustos ayında 40.000 Galaxy Note10 Plus 5G cihazı sattı. Verizon, Samsung Galaxy S10 5G ve LG V50 ThinkQ gibi 5G özellikli diğer tüm telefonları da satış listesinde barındırıyor. Maldonado, güçlü satışların kısmen piyasaya sürülen 5G olmayan modellerin tedarikine bağlı olduğunu belirtti. Hem Verizon aboneleri hem de Note kullanıcıları daha pahalı telefonlar istemeye meyilli gibi gözüküyor.

Madonado: 'Kullanıcılar için fiyat önemli değil'

samsung galaxy note fiyat

Madonado, TechRepublic'e verdiği demeçte "Kullanıcıların daha az harcamak istediği T-Mobile gibi cihazların aksine Note alıcısı, uygun fiyat yerine en son ve en yüksek teknolojiyi istiyor" dedi. Maldonado, Samsung'un eylül ayında daha fazla Galaxy Note10 Plus 5G cihazı sattığını ve bir süre sonra satışların düşeceğini tahmin ediyor ancak satışların 2019 yılının sonuna kadar her ay 30.000 cihaz aralığında kalmasını beklediğini de ekliyor. 

5G ağları, bazı ülkelerde henüz kurulmaya başlanırken kapsama alanı hâlâ belirsizliğini koruyor ancak 2022 yılına kadar 5G kapsama alanı çok daha büyük olacak ve 5G özellikli telefonlar daha kullanışlı olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/galaxy-note-10-plus-5g-selling-faster-than-any-other-5g-phone-analyst-says/
37
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
37
6
4
2
2