Samsung, Çift Ekranlı Telefonu İçin Yeni Bir Patent Aldı

15
12
2
1
1
Günümüzün teknoloji çağında tüm yenilikler çok hızlı bir şekilde tüketiliyor ve bu yüzden tutunmak isteyen dev firmalar, sürekli yeni bir arayış içine giriyorlar. İşte bu arayıştan yola çıkan Samsung, çift ekrana sahip bir telefon üretmek için yepyeni bir patent aldı.

Daha önceleri Nubia Z20 ve Vivo NEX ile gördüğümüz çift ekranlı telefonlar, tasarım alanında adeta bambaşka bir devre geçen yenilikçi cihazlar olarak görülmüştü. Sektöre öncülük eden bu firmaların ardından başka bir dev isim olan Samsung’un da çift ekranlı telefon teknolojisi üzerinde çalıştığı patentleriyle birlikte ortaya çıktı.

Daha önceleri bir teknoloji sitesi, Samsung’un geçtiğimiz haziran ayında ABD Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) çift ekranlı bir cihaz için patent başvurusunda bulunduğunu bildirmişti. Doğruluğu kanıtlanan patent, bugün itibarıyla yayınlandı ve Hollanda merkezli bir internet sitesi, cihazın 3D render görüntülerini oluşturdu.

Aynı telefonda hem Samsung hem de Blackberry:

Samsung Çift Ekranlı Telefon

Ortaya çıkan prototip tasarıma göre cihaz, ön tarafında her şeyin normal olduğu bir ana ekrana sahip. Bu ana ekran, çok ince yan ve alt çerçevelerin yanı sıra üst kısımda ise sensörleri ve hoparlörü barındıran orta boyutta bir çerçeveye sahip. Ayrıca bir diğer dikkat çeken özellik ise cihazda çentik veya kamera deliğinin bulunmaması.

İşin ilginç kısmı cihaz tersine çevrilince karşımıza çıkıyor. Cihazın arka kısmına geçtiğimizde ana ekrana göre nispeten daha küçük sayılabilecek ikinci bir ekran bizleri karşılıyor. Bu ekran, etrafını saran kalın çerçeveleri ve boş görünen alt tasarımıyla fiziksel olarak QWERTY klavyesi olan bir BlackBerry telefonu andırıyor desek pek de yanlış olmaz. Ayrıca buna ek olarak ikincil ekranın sol üst köşesine çift kamera sensörü de yerleştirilmiş ve görünen bir parmak izi sensörü olmadığından bunun alt kısımda olabileceği varsayılıyor.

Samsung Çift Ekranlı Telefon

İkincil ekranıyla fotoğrafçılığa yeni bir boyut kazandırabilecek olan bu cihaz, bazı kaynaklara göre Samsung Galaxy S11 modeli olarak tanıtılabilir ancak Samsung’un cihazı Galaxy S11 olarak tanıtması oldukça düşük bir ihtimal. Bunun yerine cihaz, Galaxy A serisinin altında veya tamamen ayrı bir telefon olarak tanıtılabilir.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/09/24/patent-reveals-samsung-may-jump-on-the-dual-display-train/
15
12
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
12
2
1
1