Samsung Galaxy S11'in Megapiksel Canavarı Olacağını Öne Süren İddia

46
5
2
2
1
Samsung'un ilerleyen dönemlerde piyasaya süreceği yeni telefonu Galaxy S11'in kamerasıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Yayımlanan bir raporda Galaxy S11'in 108 megapiksellik kamera sensörüne sahip olacağı ve 5x optik yakınlaştırma sunacağı ifade edildi.

2019 yılının en hararetli savaşlara sahne olan sektörünün akıllı telefonlar olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni, 2019 yılında akıllı telefon sektöründe yaşanan kritik gelişmeler. Öyle ki bir yandan Çinli teknoloji üreticilerinin atakları, diğer yandan da akıllı telefon sektörünün bir numarası Samsung'un katlanabilir telefonları rekabeti bambaşka bir noktaya taşıdı. Rekabet artık öyle bir noktaya ulaşmış durumda ki akıllı telefon üreticileri hangi donanımı yükselteceklerini şaşırmış durumdalar.

Ancak son dönemlerde akıllı telefon sektörüne en büyük damgayı, kamera özellikleri vurdu. Yeni iPhone serisi, Samsung Galaxy Note 10 serisi, Huawei Mate 30 serisi ve hatta Xiaomi'nin ilerleyen dönemlerde piyasaya süreceği Mi Mix Alpha modeli, kamera performanslarıyla sık sık konuşuluyor. Elbette sadece saymış olduğumuz bu modeller değil, 2019 yılı içerisinde piyasaya sürülen pek çok akıllı telefonun kamera özellikleri, profesyonel kameralarla yarışabilir bir hale geldi ve ilerleyen dönemlerde de kameralar, daha da güçlü bir şekilde karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Galaxy S11

Son iddialara göre ise Galaxy S11'in kamerası, 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip olacak. Üstelik bu donanımın üretimi, Samsung'un satın aldığı "Corephotonics" tarafından yapılacak. Ayrıca Galaxy S11, Samsung tarafından üretilen 108 megapiksellik Bright HMX isimli sensöre de sahip olacak. Samsung'a göre bu sensör, ileri teknolojik özelliklere sahip profesyonel DSLR fotoğraf makinelerine kafa tutabilecek bir kapasiteye sahip. Üstelik Samsung'un yeni sensörü için, düşük ışıklı ortamlarda bile 27 megapiksel çözünürlüğünde çekimler yapabileceği söyleniyor.

Geçtiğimiz dönemlerde de "Ice Universe" isimli bir sızıntı kaynağı, Galaxy S11'in kamera performansının bugüne dek piyasaya sürülen telefonların çok üzerinde olacağını hatta tüketicilerin Galaxy Note 10 serisini atlayarak Galaxy S11'i bekleyebileceklerini söylemişti. Yeni iddialarla birlikte Ice Universe'ün açıklamaları da kuvvetlenmiş oldu.

Görünen o ki Samsung, Galaxy S11'le akıllı telefon sektörüne damgasını vurmak ve krallık tahtını iyiden iyiye güçlendirmek istiyor. Ancak Galaxy S11'in tüketicilere neler sunabileceğini ancak zaman gösterecek.

Kaynak : https://wccftech.com/samsung-galaxy-s11-camera-5x-optical-zoom-rumor/
46
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
46
5
2
2
1