87
36
22
15
15

Samsung'un çok konuşulan telefonu Galaxy S9 ve S9+ oldukça yakın bir zamanda tanıtılacak. Peki bu telefon nasıl olacak, ülkemizde ne zaman piyasaya çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak?

Barcelona'da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde, 25 Şubat'ta tanıtılacak olan, Samsung'un Galaxy S9 serisi telefonları, onlarca dedikodunun arasında çıkacak. Bu arada Samsung'un yeni amiral gemisini ve diğer teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren ürünleri Webtekno olarak İspanya'dan canlı yayınlarla sizlere ulaştıracağız.

Ülkemizde çıkış tarihinden yaklaşık olarak 1 ay sonra satışa sunulması beklenen Galaxy S9 serisi biraz hayal kırıklığı yaratan bir fiyatla karşımıza çıkacak. Telefonun tahmini olarak iPhone X ile aynı fiyat aralığında piyasaya sürüleceğii yakın zamandan bu yana dillendirilen bir konu. Bu da Galaxy serisinin yaklaşık olarak 1000 dolardan satışa sunulacağı, ülkemizdeki vergilendirme düşünüldüğünde 5000 ila 6000 TL bandında bir rakama sahip olacağı anlamına geliyor. Bu arada Samsung'un pazarlama stratejisine geriye dönük olarak baktığımızda telefonu çıkar çıkmaz almamakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Zira Güney Koreli şirket, telefonu piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra, genellikle indirim yoluna gidiyor.

Telefonun teknik özelliklerine bakacak olursak, artık klasikleşmiş olan toza ve suya dayanıklılık sertifikası (IP 68) Samsung Galaxy S9 ve S9+'da da olacak. Parmak izi konusunda geçmiş modellerde oldukça yüksek seviyede şikayetler alan Samsung, sorunu, parmak izi sensörünü  kameranın altına taşıyarak çözmeye çalışmış. Samsung Galaxy S9, f/1.5 diyafram açıklığına sahip 12 MP çözünürlüklü tek kamerayla gelecekken S9+  f1.5 ve f2.4  diyafram aralıklarında 12 MP çözünürlüklü iki kamerayla ortaya çıkacak. İki telefon da yüksek kalitede video kaydı yapabilecek.

87
36
22
15
15
Emoji İle Tepki Ver
87
36
22
15
15