Samsung, Askeri Seviye Dayanıklı Telefonu 'Galaxy XCover FieldPro'yu Duyurdu

22
4
3
3
2
Samsung, sağlam telefonları arasına yeni bir üye daha ekledi. Galaxy XCover FieldPro olarak isimlendirilen bu akıllı telefon, MIL-STD-810G ve IP68 sertifikalarına sahip. Telefonun fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi ise şu an için bilinmiyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un fazlasıyla geniş bir akıllı telefon paleti var. Şirket kimi zaman üstün donanımsal özelliklere sahip olan akıllı telefonlar üretirken kimi zaman ise uygun fiyatlı performans ürünleriyle tüketicilerin karşısına çıkıyor. Şirketin bu ürünlerin dışında bir de sağlamlık odaklı telefonları var. Samsung şimdi sağlamlık odaklı telefonları arasına yeni bir üye daha ekledi.

Samsung'un yeni sağlam telefon modeli Galaxy XCover FieldPro. Daha çok sahada hizmet veren kurumsal müşterilere dönük olarak üretilen bu telefon, çeşitli zorluklarda 21 teste sokuldu. Tüm testlerden başarıyla çıkan Galaxy XCover FieldPro, "MIL-STD-810G" sertifikası almaya hak kazandı. Ayrıca Samsung'un yeni sağlam telefonu, IP68 sertifikasına da sahip.

Samsung Galaxt XCover FieldPro

5.1 inç boyutunda ekrana sahip olan Galaxy XCover FieldPro, tüketicilere QHD çözünürlük sunuyor. Sekiz çekirdekli Exynos 9810 işlemciden güç alan telefon, bu gücü 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile destekliyor. Telefonun sahip olduğu microSD desteği Galaxy XCover FieldPro'nun depolama alanının 512 GB'ye yükseltilmesine imkan sağlıyor. 

Telefonun ön kısmında yer alan özçekim kamerası tüketicilere, 8 megapiksel çözünürlük sunuyor. Telefonun arka kısmındaki kamera ise çift diyafram özelliğine sahip ve 12 megapiksel çözünürlüğünde. Arka kameranın hemen yan tarafında ise 3 adet LED flaş bulunuyor. Galaxy XCover FieldPro ayrıca tüketicilere, parmak izi okuma imkanı da sunmakta.

Galaxy XCover FieldPro

Telefon saha personelleri için üretildiğinden, bu amaca hizmet edecek bazı sensörlere de sahip. Öyle ki Samsung Galaxy XCover FieldPro; jiroskop, jeomanyetik, yakınlık sensörü ve RGB ışık sensörüne sahip. Telefon tüm bunlara ek olarak yine özel amaçlı olarak kullanılabilen CJIS, FIPS ve HIPAA uyumluluklarına sahip. 

Samsung Galaxy XCover FieldPro'nun dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de bataryası. 4.500 mAh bataryaya sahip olan telefonun kutusundan, aynı büyüklükteki yedek bir batarya daha çıkıyor. Samsung böylelikle, sahada çalışan müşterilerinin telefonlarını, uzunca bir süre boyunca kullanabilmesini sağlıyor. Ayrıca bu telefon Android 8 Oero ile çalışıyor ancak Samsung, Android 10 da dahil olmak üzere 3 yıl boyunca destek sunacağını taahhüt ediyor.

Samsung Galaxy XCover FieldPro teknik özellikleri

  • 5.1 inç boyutunda, QHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüğünde ekran
  • 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı (microSD desteği)
  • 8 çekirdekli Exynos 9810 işlemci
  • 8 megapiksel ön kamera
  • Çift diyaframlı 12 megapiksel çözünürlüğünde arka kamera
  • 3 adet LED flaş
  • LTE, BT v5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, A-GPS, GLONASS, Galileo
  • İvmeölçer, parmak izi okuyucu sensör, jiroskop, jeomanyetik, yakınlık ve RGB sensörleri
  • CJIS, FIPS ve HIPAA uyumluluğu
  • 4.500 mAh batarya (2 adet)
  • 158.5 mm x 80.7 mm x 14.2 mm, 256 gram
  • Android 8 Oreo (3 yıl yazılım güncelleme taahhüdü)

Tüm bu özelliklere sahip olan Galaxy XCover FieldPro'nun piyasaya çıkış tarihi, hangi ülke pazarlarında yer alacağı ve fiyatının ne olacağı şu an için açıklanmadı. Ancak Samsung'un bu detayları kısa bir süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/samsung-galaxy-xcover-fieldpro-rugged-phone-launched-specifications-2124487
22
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
22
4
3
3
2