Samsung'un Kârı, Telefon Satışları Artmasına Rağmen Yarı Yarıya Düştü

17
6
2
1
1
Samsung, eylül ayında sona eren üçüncü çeyrekte 6,7 milyar dolar kâr elde ettiğini açıkladı. Güney Koreli şirketin kârı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 56 düşmesine rağmen, akıllı telefon satışları bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 10 arttı.

Samsung’un 2019’un üçüncü mali çeyreğindeki faaliyet karı, bellek yongasına olan düşük talep sebebiyle geçen yıla göre yüzde 56 oranında düştü. Eylül ayında sona eren çeyreklik dönemde 6,7 milyar dolar kazandığını açıklayan Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefon satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 5 düştüğünü; ancak önceki çeyreğe kıyasla yüzde 10 arttığını ifade etti.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üçüncü çeyrek karı, bir yıl öncekine göre keskin bir düşüş yaşadı. Fakat akıllı telefon satışlarındaki güçlü performans ve mobil OLED ekranlara olan talebin artması, bellek yongası pazarında yaşadığımız durgunluğu bir nebze de olsa telafi etti”

samsung

Samsung, en yeni amiral gemisi Galaxy Note 10 ve orta segmentte konumlanan Galaxy A serisinin güçlü satış performansı sebebiyle, akıllı telefon gelirlerinin geçtiğimiz çeyreğe kıyasla büyüdüğünü kaydetti. 

Güney Koreli şirketin akıllı telefon işletmesi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 2,5 milyar dolar faaliyet karı elde etti; ancak Samsung, yılın geri kalanında akıllı telefon satışlarının mevsimsel etkiler ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle düşeceğine vurgu yaptı. 

samsung galaxy

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi ve iki numaralı akıllı telefon satıcısı olan Huawei’in karşılaştığı yasal sorunlar, Samsung’un işine yaramış gibi görünüyor. Washington hükümeti, ABD'deki şirketlerin Çinli teknoloji devine teknoloji ve parça satmalarını yasaklayan kararnameyi geçtiğimiz mayıs ayında imzalamıştı.

Söz konusu ticari yaptırımlar, Huawei’in en son amiral gemisi Mate 30’un Google hizmetleri olmadan satışa çıkmasına neden olmuştu. Google Haritalar ve YouTube gibi popüler uygulamaların yokluğu, Çinli şirketin akıllı telefonlarını daha az cazip hale getiriyor. Araştırma şirketi Canalys, geçtiğimiz ağustos ayında yayınladığı raporda, Samsung'un Avrupa’daki pazar payını yüzde 40’a çıkardığını belirtmişti. 

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/10/30/tech/samsung-earnings-q3-profit-intl-hnk/index.html
17
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
6
2
1
1