Samsung, Orta Segment Telefonlara 12 GB RAM Getirecek Çiplerini Duyurdu

19
2
0
0
0
Samsung, ABD'de düzenlediği bir etkinlikte, yeni bellek çözümlerinin seri üretimine başladığını duyurdu. Şirket, yeni bellekleriyle hem kendi ihtiyaçlarına hem de diğer teknoloji üreticilerinin ihtiyaçlarına çözüm olmayı amaçlıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un akıllı telefon sektörü ile ilgili çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki şirket, ABD'de düzenlediği "Samsung Tech Day" etkinlikleri kapsamında yeni belleklerini duyurdu. Samsung'un seri üretimine başladığını açıkladığı yeni bellekler, akıllı telefon sektörüne ilk kez 12 GB'lik LPDDR4X DRAM çipleri sunacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Samsung Bellek Pazarlama Birimi Başkan Yardımcısı Sewon Chun, yeni 24 gigabit LPDDR4X yongalarını kullanarak amiral gemisi telefonlara yüksek bir güç sunacaklarını söyleyedi ve aynı zamanda orta segment cihazlar için 12 GB DRAM kapasitesi sunabileceklerini açıkladı. Chun, Samsung'un akıllı telefon pazarına yön vermeye devam edeceğini ifade etti.

Samsung bellek

Aslına bakacak olursak Samsung'un çalışmalarını bellek biriminde yoğunlaştırmasının nedeni, akıllı telefon sektöründe özellikle ekran ve kamera özelliklerinin her geçen gün biraz daha yükseliyor olması. Öyle ki teknoloji üreticileri, akıllı telefonlarında kullandıkları kamera özellikleri ve ekran kalitesini arttırdıkça daha güçlü belleklere ve daha yüksek hızlara ihtiyaç duyuyorlar. Samsung da tam olarak bu amaca hizmet edecek çözümler üretiyor.

Şirket, akıllı telefon sektörüne sağladığı çözümlerle hem kendi telefonlarının ihtiyaçlarını sağlıyor hem de diğer teknoloji üreticilerinin sorunlarına çözüm oluyor. Ancak Samsung'un üstün özelliklere sahip bu yeni belleklerinin ne zaman kullanıma başlayacağı ve yeni belleklerin tüketicilere tam olarak neler sunacağı şu an için belli değil. Ancak Samsung, yeni bellekleriyle akıllı telefon sektörünün göz bebeği olmaya devam edecekmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-begins-mass-production-of-industrys-first-12gb-lpddr4x-based-umcp
19
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
0
0
0