Samsung: Note 7 Kullanmayı Durdurun ve Cihazları Kapatın!

1
0
0
0
0
Samsung Türkiye'den Galaxy Note 7 kullanıcılarına yönelik oldukça önemli bir açıklama geldi.

Bildiğiniz gibi mobil cihaz sektörünün devlerinden Samsung, şu son birkaç haftadır yeni amiral gemisi Galaxy Note 7'lerde meydana gelen patlama sorunu sebebi ile yoğun bir mesai içinde.

İlk olarak birkaç kişide meydana gelen sorun, sonrasında dünya çapında bir artış gösterince Samsung da düğmeye basmış ve telefonun bataryasından kaynaklı olan bu sorun sebebiyle global çapta Galaxy Note 7'leri geri toplama kararı almıştı. Samsung Electronics Türkiye'nin resmi olarak yaptığı açıklama ile ülkemizde de bu geri toplama kararı ile gelen iade ve değişim olayı başlamıştı.

Tabi henüz söz konusu patlama olayı ile ilgili ülkemizde kayıtlara geçmiş bir durum bulunmadığından çoğu Galaxy Note 7 kullanıcısı, Samsung'un çağrısına kulak asmadan telefonlarını kullanmaya devam ediyor. Ancak durumun ciddiyeti, Samsung Türkiye'nin bugün yaptığı resmi duyuru ile bir kez daha anlaşılmış oldu.

Yapılan duyuru şu şekilde;

''Bir hafta önce kullanıcılarımızın güvenliğini en ön planda tutmak ve pilden kaynaklanan sıkıntıların gidermek amacıyla başlattığımız gönüllü Galaxy Note7 Değişim Programı’nda kullanılacak olan yeni Galaxy Note7 ürünlerini ülkemize getirmek ve kullanıcılarımızın mağduriyetlerinim gidermek için çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız.

Bu süreç içerisinde Samsung Electronics Türkiye olarak tüm Galaxy Note7 kullanıcılarımızdan telefonlarını kullanmayı durdurmalarını, cihazlarını kapatmalarını, ve şu anda devam etmekte olan Galaxy Note7 Değişim Programı’na en kısa sürede katılmalarını önemle talep ediyoruz.''

Dünya çapında Galaxy Note7 ürünlerinde pilden dolayı çok az sayıda sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen, kullanıcılarımızın güvenliğini ön planda tutarak pilden dolayı sıkıntı yaşayan Galaxy Note7 ürünlerini tespit ettik ve bu ürünlerin satışını durdurduk.''

Sanıyoruz Samsung Türkiye'nin bu açıklaması, sizin de olayın ne denli ciddi olduğunu görmenizi sağlamıştır. Dediğimiz gibi ülkemizde henüz bu patlama durumu ile alakalı bir olay yaşanmış değil -ki umarız yaşanmaz da-. Ancak eğer bir Galaxy Note 7 kullanıcısı iseniz, Samsung'un bu uyarısını dikkate almanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Bu arada Galaxy Note7 Değiştirme Programı’na katılmak için 444 77 11 nolu telefonu arayabilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0