Samsung Türkiye'den Dijital Farkındalık Kampanyası: İnterneti Tadında Kullan

9
3
2
1
0
Samsung Türkiye, olumsuz içeriklere karşı mücadele amacıyla başlattığı "Siber Zorba Olma!" kampanyasının ardından "İnterneti Tadında Kullan" adlı dijital farkındalık kampanyasıyla kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Samsung Türkiye'nin internet kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı "İnterneti Tadında Kullan" kampanyasının ikinci filmi "Hayatı Kaçırma" (JOMO-Joy of Missing Out) yayınlandı. Şirket, internetin sorumlu kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı dijital farkındalık kampanyası kapsamında, internetin uzun süreli kullanımının yetişkinler ve çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine odaklanıyor.

2019 yılı ocak ayı verilerine göre ise Türkiye'de 59 milyon internet kullanıcısı var ve aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 52 milyon civarında. Bu rakamın 44 milyonu internete mobil cihazlar üzerinden bağlanıyor. Türkiye'de nüfusun yüzde 98’i mobil telefon kullanıyor. Kullanıcılar, internette günde ortalama 7 saat geçiriyor. Bu sürenin 2 saat 46 dakikası sosyal medya platformlarında geçiyor. Kullanıcıların internette en çok kullandığı platform ise yüzde 92 oranıyla YouTube.

samsung hayatı kaçırma internet

Samsung Türkiye, farkındalık kampanyasına "Hayatı Kaçırma" sloganıyla devam ederek kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Yeni kampanya filmi günümüzde internete olan bağımlılığımızın acı yüzünü ve kaçırdığımız 'an'ları vurguluyor.

Filmin ilk sahnesinde, kafasını kaldırmadan elindeki telefona bakan kadın, insanları, uçan kuşları ve uçurtmaları görmüyor. İkinci sahnedeyse bir adam konser görüntülerini kaydedip arkadaşlarıyla paylaşmak için o güzel anları yaşayamıyor.

Üçüncü sahnede ellerindeki telefonlara kilitlenmiş yürüyen iki yetişkin birbirleriyle çarpışıyorlar ancak birbirlerinin farkına bile varmadan yollarına devam ediyorlar. Son sahnedeyse parkta yürüyen ve elindeki telefondan kedi ve köpeğin komik bir videosunu izleyen bir öğrenci etrafında gerçekten oynayan kedi ve köpeğin varlığının farkına varamıyor.

İnterneti Tadında Kullan - Hayatı Kaçırma

Kaynak : https://digitalage.com.tr/interneti-tadinda-kullan-kampanyasinin-ikinci-reklam-filmi-yayinda/
9
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
1
0