Samsung'un Galaxy Fold Sorununu Çözmesi Sonrası Şimdi de Huawei Mate X’in Başı Dertte

25
10
5
1
1
Samsung, katlanabilir telefonu Galaxy Fold’u piyasaya süremeden birtakım sorunlarla karşılaşmış ve Fold üzerinde tekrar çalışmaya başlamıştı. Görünüşe göre Fold’un büyük sorunları çözülmüş olsa da Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X bazı başka sorunlarla karşı karşıya.

Samsung, Galaxy Fold’un son çıkış tarihi için hazırlanıyor. Güney Koreli şirket, katlanabilir ilk telefonu olan Galaxy Fold’u piyasaya sürmeden test ettirmiş olsa da katlanabilir ekranlarda oluşan hasarların çokluğu, Samsung’u Galaxy Fold için bir güncelleme yapmaya götürdü. Güney Kore medyasına göre Samsung, Fold’un göze çarpan problemlerini cihazı daha esnek bir ekranla kaplayarak çözmeyi başardı.

Samsung, Huawei’nin katlanır telefonu olan Mate X’in lansmanını gölgede bırakmak için önümüzdeki ay Galaxy Fold’u tamamen test edip herhangi bir sorunla karşılanmazsa piyasaya sürecek. Bununla birlikte Huawei Mate X’i bekleyenler için kötü bir haber var.

Huawei’nin esnek OLED ekran tedarikçisi BOE, ekran teknolojisinde kullandığı yapıştırıcıyı Amerikalı şirket 3M’den tedarik ediyor fakat ABD'de çıkan yasaya göre Amerikalı şirketler Huawei ile iş yapamıyor. Bu, Huawei’nin katlanabilir telefonlarının geleceği açısından iyi bir işaret olarak görünmüyor.

Samsung tarafı ise Huawei kadar sıkıntılı değil. Samsung’dan Hyuk Lee, katlanabilir telefon pazarı için oldukça iyimser. Mevcut OLED ekranlardan daha ince bir ekrana ihtiyaç duyduklarını belirten Lee, "Üç yıl içerisinde 200.000 katlamaya dayanabilsek bile katlanabilir ekranlara özel yazılımlar geliştirmemiz gerekiyor" diyor.

Ayrıca Lee, ekran fiyatlarının düşmesiyle beraber 1.000 dolara bile katlanabilir telefonlar satın alabileceğimizden eminken katlanır telefon pazarının bu yıl 1 milyon dolara, gelecek yıl ise yaklaşık 6 milyona çıkmasını umuyor.

Hatırlayacak olursak Samsung, Galaxy Fold’un tasarımında da birtakım değişikliklere gitmişti. Ekrandaki kaplamaları iyileştiren firma, telefonun katlandığında menteşe kısmındaki boşluk nedeniyle de birçok eleştiri almıştı. Görünene göre şirket, bu mesele üzerinde çalışmış ve menteşe aralığını ilave bir film katmanıyla çözmüş. Menteşe boşluğunun giderilmesiyle ilgili Lee: "Ekran ve menteşe arasına yeni bir film katmanı koymanın dezavantajlarımızı tamamlayacağını düşünüyorduk. Şimdi bir fark olduğu kesin" dedi.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Fold-fix-Mate-X-release_id116818
25
10
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
10
5
1
1