Samsung Sesli Asistanı İki Cinsiyete Göre İsme Sahip Olacak

0
0
0
0
0
Samsung Sesli Asistanı İki Cinsiyete Göre İsme Sahip Olacak
Hem kadın hem de erkek sesiyle seslendirilecek Samsung'un sesli asistanı cinsiyetine göre Bixby ve Kestra olarak adlandırılacak.

Samsung geçtiğimiz süre içerisinde Apple'ın Siri sesli asistanını ilk olarak geliştiren Viv Labs şirketini satın alarak sanal asistan konusunda önemli bir adım atacağının ilk sinyallerini vermişti. Galaxy S8 modeliyle birlikte geleceği tahmin edilen sesli asistanla ilgili çalışmalar devam ederken Samsung'un yeni sesli asistanının ismi de ortaya çıkmıştı.

Daha önce paylaşılan sızıntılar Samsung'un sesli asistanının adının Bixby olacağını gösterirken, Samsung'un sesli asistanı için iki farklı isim tescillediği ortaya çıktı. Görünüşe göre şirket sesli asistanının kadın versiyonuyla erkek versiyonuna farklı isim verecek. Aslında söylentilerdeki Bixby ismi yerini korurken anlaşılan Bixby'nin kardeşi de ortaya çıktı.

Son bilgilere göre Samsung'un erkek sesine sahip sesli asistanı Bixby adını alırken kadın sesine sahip sesli asistanı ise Kestra adını alacak. Ayrıca iddialar şirketin sesli asistanına Bixby adını vereceği ve Kestra'yı sesli asistanın kullanabileceği bir cihaz olarak tanıtacağı yönünde.

Samsung'un bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini ise 2017 yılında düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde öğreneceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0