Samsung’un Yeni Oyun Akış Hizmeti 'PlayGalaxy Link' Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

20
3
2
2
2
Samsung, daha önce duyurduğu oyun akış hizmeti PlayGalaxy Link'i geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikte resmî olarak duyurmuştu. Bu yazımızda, Samsung'un devrim yaratmayı hedeflediği yeni sistemi hakkında ortaya atılan bilgilere yakından bakıyoruz.

Gelişen oyun endüstrisi Google ve Microsoft ile birlikte yeni bir trend yakalamıştı. Çünkü bu iki dev firma, pek de yeni olmayan oyun akış teknolojisini kendilerine ait sürümleriyle oldukça popüler hale getirmeyi başarmışlardı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikte Galaxy Note10'un tanıtımını yapan Samsung'un yeni oyun akış hizmeti PlayGalaxy Link, etkinliğin dikkat çeken kısımlarından biri olmayı başarmıştı. Temelde bir oyun akış sistemi olan PlayGalaxy Link, basitçe söylemek gerekirse kullanıcılarının bilgisayarında bulunan bir oyunu, akıllı telefonu üzerinden oynamasına olanak sağlıyor. Tıpkı diğer firmaların sistemleri gibi ama birkaç farkla.

PlayGalaxy Link, diğer sistemlerden farklı olarak ne vadediyor?

Google Stadia

Bu noktada kendini ayrı bir konuma koyan Samsung, bu firmalardan daha üst düzey bir sistem geliştirdiğine inanıyor. Ancak Samsung’un bu sistemi, diğer teknolojilerin kopyası olarak sadece “yeniden markalandırılmış” bir şekilde mi karşımıza çıkacak yoksa söylenildiği gibi gerçekten sektöre yeni bir soluk mu getirecek? Diğer sistemlerden farklı olarak Samsung, bu sistemiyle kullanıcılara aynı ağa gerek duymadan oyun deneyimini yaşatabilecek ve bu noktada muadillerinden ayrılacak.

Samsung'un PlayGalaxy Link konusunda sessiz kalmasıysa biraz gizemliydi. Bu bağlamda Samsung, sistemin tamamen yeni bir teknoloji olmadığını düşünerek, büyük bir sıçrama yapmadan önce beklemeyi tercih etmiş olabilir. Eğer PlayGalaxy Link vaatlerini yerine getirebilirse oyun akış hizmetleri arasında Google'ın, Microsoft'un ve hatta Valve'ın bile üstesinden gelebilir

PlayGalaxy Link, Parsec adlı mevcut bir oyun akış platformuna dayanıyor olabilir

Samsung PlayGalaxy Link

Söylentilere göre Samsung’un oyun akış hizmeti, Parsec adlı mevcut bir oyun akış platformuna dayanıyor ve basitçe birtakım yeni özelliklerle yeniden markalanmış Samsung'a özel bir sürüm olabilir. Bu noktadaysa detaylar bilinmiyor ve henüz resmî bir açıklama bulunmuyor. TechCrunch’ın kaynakları doğruysa, oyuncular PlayGaxy Link’i Eylül ayında cihazlarına indirip oyunları oynamaya başlayabilecek.

Kaynak : https://www.slashgear.com/samsung-playgalaxy-link-launch-next-month-could-one-up-stadia-xcloud-14587217/
20
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
2
2