SEAT, İlk Elektrikli Scooter Modelini Tanıttı

22
2
1
0
0
Volkswagen’in yan kuruluşu olan otomobil üreticisi SEAT, yeni bir elektrikli scooter tanıttı. Daha önce hiç bu sınıfta araç üretmemiş olan Seat, ilk elektrikli scooterını tanıtarak sektöre imzasını attı.

Volkswagen’in yan kuruluşu olan İspanyol otomobil üreticisi SEAT, ülkemizde de Ibiza ve Leon modelleriyle fazlasıyla ismini duyurmuş bir otomobil markası. Şirket, bu zamana kadar yalnızca otomobil sınıfında araçlar üretiyordu ve piyasaya sürüyordu. Geçtiğimiz günlerde Barselona’da yapılan Smart City Expo Dünya Kongresi’nde SEAT, elektrikli scooter sektörüne adım attığını belirtecek bir olaya imza attı.

SEAT, ilk elektrikli scooter modelini bu kongrede tanıttı. Şirket tarihindeki ilk motorsiklet olacak olan e-Scooter, iki kişilik bir yapıya sahip. 14,8 beygir gücündeki küçük elektrikli motoruyla yaklaşık 3,8 saniye içerisinde 50 km/sa hıza çıkabiliyor. Bu beygir gücü, 125 cc’lik benzinli bir motorun beygir gücüyle neredeyse eşdeğer. Elektrikli scooter’ın azami hızının ise 100 km/sa olduğu söyleniyor. e-Scooter, tek seferlik şarj ile yaklaşık 115 kilometre yol yapabiliyor. e-Scooter, değiştirilebilir bir bataryaya sahip ve bu batarya akıllı telefonlar ile takip edilebiliyor.

2020 senesinde üretime girecek

Seat

SEAT, elektrikli scooter modelini tanıtırken bu modelin ne zaman üretime gireceğini de belirtti. Şirketin söylediklerine göre e-Scooter’ın önümüzdeki sene içerisinde üretimine başlanacak ve scooter aynı sene içerisinde piyasaya sürülecek. Elektrikli scooter'ın hangi ülkelere ne zaman geleceği ise tam olarak bilinmiyor.

Aracın satış fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili de henüz bir bilgi paylaşılmadı. Birçok ülkede piyasaya sürülmesinin planlandığını belirten SEAT, bu ülkelerin ne olacağını bildirmedi. SEAT’ın ülkemizde iyi satış rakamları elde etmesini göz önünde bulundurursak bu modelin ülkemize de gelebilme olasılığının yüksek olduğunu söyleyebiliriz ancak bu yine de kesin bir bilgi değil. SEAT, önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklamalar yapacaktır. Gelişmelerden haberdar olmak için bizleri takipte kalın.

Kaynak : https://www.carthrottle.com/post/seat-wants-to-cut-your-commute-with-a-177lb-ft-electric-scooter/
22
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
1
0
0