SEGA Logosunun Japonya'da Farklı Renkte Olduğu Keşfedildi

28
10
8
5
4
Oyun sektörünün yıldızı SEGA'nın, sadece Japonya'da daha farklı bir renk tonuna sahip logo kullandığı ortaya çıktı. SEGA ABD'nin yapım yönetmeni durumu doğruladı ancak farkın nedenini söylemedi.

Şirketler için logolar, çok büyük öneme sahiptir. Logolar sayesinde şirketler benzersiz bir hale gelir, diğer şirketlerden ayrılır. Kimi zamansa logolar, akıllara kazınır ve şirketlerin isimlerinden daha akılda kalıcı olur.

Her şirketin kendine ait bir logosu ve bu logonun taşıdığı bazı anlamlar vardır. Sektörlere göre farklı renkler tercih edilir ve bu durum sayesinde logolar, insana psikolojik olarak bazı etkiler yapar. Bu konudaki en iyi örneği fast food restoranları üzerinden verebiliriz. Kırmızı rengin açlık hissettirdiği bilinir. Bu yüzden de kırmızı renk, fast food restoranlarının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Ancak haberimizin konusu, oyun sektörünün eskimeyen isimlerinden SEGA.

sega

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, SEGA'nın iki farklı logosunu gösteriyor. Aslında her iki logo da tasarımsal anlamda birebir aynı. Ancak iki logo arasında ufak bir renk tonu farkı bulunuyor. Bu bağlamda iki logodan bir tanesinin gerçek olmadığı düşünülebilir. Ancak her iki logo da şirket tarafından onaylanmış halde ve bunun büyük bir önemi var.

Yuichiro Kitao isimli bir Japon geliştirici, bu farklı renk tonlarını geçtiğimiz hafta sonu fark etti. Twitter üzerinden bu durumu gösteren Kitao, bazı SEGA yapımı oyunlarda bu farkın olduğunu ifade etti. SEGA geliştiricilerinden bu 'keşfe' yanıt gecikmedi.

sega logo

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SEGA'nın ABD Yapım Yönetmeni Sam Mullen, Kitao'yu doğruladı. Mullen, SEGA'nın dünya genelinde daha açık mavi tonlu logoyu kullandığını ancak sadece Japonya'da koyu renkli logonun kullandığını açıkladı. Durumu diğer insanlar tarafından da anlaşılır kılmak isteyen Mullen, SEGA yapımı oyunların global ve Japonya sürümlerinin kıyaslanması halinde aradaki farkın daha iyi bir şekilde görülebileceğini ifade etti.

Ancak bu durumun nedeni bilinmiyor. Bu değişiklik, 2000'li yılların başında gerçekleşti ancak SEGA, bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Dolayısıyla bu farkın neden kaynaklandığı bilinmiyor. Konuyla ilgili bugüne kadar resmi bir açıklama yapmayan SEGA, ilerleyen dönemlerde bu farkın neden kaynaklandığını açıklarsa gerçekler ortaya çıkabilir.

Kaynak : https://kotaku.com/segas-logo-is-a-different-color-in-japan-1837562455
28
10
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
28
10
8
5
4