Snapchat, Facebook, Twitter ve Instagram’da Konum Paylaşımı Nasıl Gizlenir?

0
0
0
0
0
Eğer sosyal medya platformunda konumunuzun paylaşılmasını istemiyorsanız, bu haberimizdeki detaylara göz atmanızı öneriyoruz.

Sosyal medyada paylaştıklarınız başınıza bela olabilir. Küçük bir paylaşım ile bile suçluların hedefi haline gelebilirsiniz. Aynı zamanda sizin nerede olduğunuzu sosyal medya platformlarından bilinmesini istememeniz de en doğalhakkınız. Bu sebeple eğer sosyal medyada gönderi yapmayı seven, ama konumunu gizlemek isteyen kişiler için bu platformlarda konum gizliliğini nasıl ayarlayabileceğinizi anlatıyoruz.

Snapchat

Snapchat  tam olarak lokasyonunuzu belirtmenize olanak vermese de düşündüğünüzden fazla zarar verebilir. Yer belirleyen filtreler aracılığı ile mekan veya olay tespit edilebilir ve hikaye paylaşımında bulunduğunuzda günün hangi saati nerelerde olduğunuz tespit edilebilir.

Bu risklerden kurtulmanın yolu gönderilerinizi uçuş modunda yapmak. Bu şekilde fotoğraflarınızı kaydetme özelliğine de sahip olabilecek ve uçuş modundan çıktıktan sonra “tekrar dene” ile gönderimde bulunabileceksiniz.

Instagram

Instagram'da lokasyon bildirimini varsayılan modda gönderilerinize ekleyemediğiniz bir ortam. Eski versiyonu ise lokasyonunuzu gönderinize otomatik olarak ekliyordu. Yani gönderileriniz siz farkında olmadan herkesçe görülebilir durumda olabilir.


Kontrol etmek için Photo Map özelliğine bakın. Fotoğraflarınızın nerelerde çekildiğini görebileceksiniz. Eğer silmek istiyorsanız “düzenle” sekmesine gelerek “geotag’ı kaldır” seçeneği ile yapabilirsiniz. Instagram, Photo Map özelliğini kaldırmak üzere belki de problem kendi siz uğraşmadan kendine çözülecek. Yine de kontrol etmekte fayda var.

Facebook ve Twitter 

Eğer en son gönderide yer bildirimi de yaptıysanız Facebook ve Twitter daha sonraki gönderinizde otomatik olarak lokasyonunuzu kullanacaktır. Hemen endişelenmeyin, sadece bulunduğunuz şehri ve haritasını paylaşacak. Fakat siz özellikle bir yerde olduğunuzu bildirmek isterseniz o başka. Örneğin; Twitter’a Foursquare mekan özelliği ekleyebilir, Facebook’a check-in ekleyebilirsiniz.

Her iki durumda da bulunduğunuz yer aramalara açık olacaktır. Bu nedenle her iki senaryoda da bulunduğunuz tam konumu oradan ayrılana dek paylaşmayın. Ek olarak Twitter’ın kesin konum paylaşma özelliğinden uzak durabilirsiniz. Tam konumunuzu belirtecek gönderilerden uzak durmak da iyi bir korunma yolu. 

Eğer paylaşım öncesi güvenliğiniz konusunda şüpheye düşüyorsanız tedbirli olmakta fayda var. Eğer çoktan gönderide bulunduysanız ve içinize sinmiyor ise silmekten geri durmayın! Son olarak komple bir güvenlik için telefonunuzdaki konum paylaşımı ayarları kapatabilir, ya da Android kullanıcısı iseniz uygulama ayarlarından uygulamaların konum izinlerini kaldırarak konumunuza erişmesini engelleyebilirsiniz.

Kaynak : http://mashable.com/2016/10/03/how-to-hide-location-social-media.amp
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0