Snapchat'e, İçeriklere Müzik Eklenmesini Sağlayacak Bir Özellik Geliyor

13
2
0
0
0
Snapchat geliştiricileri, kullanıcıların snaplerine müzik eklemesini sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu özellik, tıpkı Instagram Music gibi çalışıyor ve kullanıcılara etkileyici bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Özellik, bu hafta itibarıyla dağıtılmaya başlayacak.

Yıllar önce en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olsa da zaman geçtikçe popülaritesini kaybetmeye başlayan Snapchat, yeni özellikler üzerinde çalışarak kullanıcıların ilgisini toplamaya çalışıyor. Bu bağlamda geliştirdiği yeni bir özelliği daha kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanan Snapchat geliştiricileri, uygulamaya işlevsel bir müzik özelliği getiriyor.

Sosyal medya platformlarında müziklerin paylaşılması, yeni bir şey değil. Hatta Instagram, bu bağlamda fazlasıyla etkileyici bir özelliğe sahip. "Instagram Music" olarak isimlendirilen bu özellik kullanıcıların, hikayelerine müzik eklemelerine imkan tanıyor. Üstelik bazı müziklerde şarkı sözleri de bulunuyor. Kullanıcılar bu sayede, dinlemekten keyif aldıkları müzikleri takipçileriyle paylaşabiliyorlar. İşte Snapchat'in yeni özelliği de Instagram Music'e fazlasıyla benziyor.

Snapchat'in yeni özelliği böyle görünüyor

Snapchat

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere, Snapchat kullanıcıları bir snap çektikten sonra bu snape müzik ekleyebilecekler. Hatta kullanıcılar, Instagram Music'te olduğu gibi Snapchat'te de paylaşmak istedikleri müziğin belirli bir bölümünü diledikleri gibi ayarlayabilecekler. Bu özellik, Snapchat kullanıcılarına etkileyici bir deneyim sunacak gibi görünüyor. 

Snapchat'in en dişli rakiplerinden bir tanesi, bir süredir gündemde olan TikTok. Bu platform, şarkıların üzerine yapılan dudak senkronizasyonlarıyla popüler olmayı başarmıştı. İşte Snapchat'in yeni özelliği de kullanıcılara TikTok benzeri bir deneyim sunacak. Geliştirici ekip, ABD yönetiminin bir süredir tartıştığı TikTok'un yasaklanma ihtimalini göz önünde bulundurarak, bu özellikle kullanıcılara alternatif sunmaya çalışmış olabilir gibi görünüyor.

Snapchat

Aslına bakacak olursak Snapchat, Spotify'da dinlenen müziklerin etiketlerle paylaşılmasını sağlayan bir özelliğe zaten sahipti. Ancak yeni özelik, bundan daha farklı bir deneyim sunarak çekilen bir snapin herhangi bir müzikle birlikte oynatılmasını sağlayacak. Bu bağlamda, her iki özelliğin birbirinden farklı olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlatalım.

Snapchat'in yeni özelliği, bu hafta itibarıyla Yeni Zelanda ve Avustralya gibi pazarlarda kullanılabilir olacak. Şirket, yeni özelliğini bu ülkelerdeki kullanıcılara benimsettikten sonra da diğer ülkelerdeki kullanıcılar, Snapchat'in snape müzik ekleme özelliğini kullanabilecekler. Ancak şu an için, bu özellikle ilgili detaylı bir takvim açıklanmadı. Yani süreç, birkaç haftada tamamlanabileceği gibi birkaç aya da yayılabilir.

Kaynak : https://www.socialmediatoday.com/news/snapchats-working-on-a-new-option-to-add-popular-music-clips-to-your-snaps/582821/
13
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
0
0
0