Sony, PlayStation 4 İçin Yeni Yazılım Sürümünü Kullanıma Açtı

8
3
2
2
0
Sony, piyasaya sürdüğü son oyun konsolu olan PlayStation 4 için yeni bir yazılım paylaştı. 6.70 sürüm kodlu olan bu yazılım, cihazların daha verimli çalışmasını sağlıyor ve bilinen bazı sorunları gideriyor.

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 5 için çalışmalarını sürdürürken PlayStation 4'ü de boş bırakmıyor. Oyun konsolunun daha verimli çalışması ve bazı sorunları gideren PlayStation 4'ün 6.70 sürümlü yazılımı, kullanıcıların indirmesi için hizmete sunuldu. 

Eğer bir PlayStation 4 sahibiyseniz, yapmanız gereken ilk iş bir USB belleğinizi 'FAT32' formatına çevirmek. Hemen ardından da burada bulunan bağlantıdan, PlayStation 4 konsolunuz için hizmete sunulan son yazılımı indirmeniz gerekiyor.

Sizi karşılayan bu sayfada yer alan 'Download update*' yazılı mavi kutucuğa tıkladığınız zaman konsolun son yazılımı indirilmeye başlıyor. 440 MB boyutunda ve '.PUP' uzantılı bu dosyanın indirilmesinin tamamlanmasıyla birlikte güncelleme işlemine hazırsınız demektir. Bu noktadan sonra USB belleğinizin içerisine bir klasör oluşturun ve adını 'PS4' olarak belirleyin. Bu klasörün içerisinde bir klasör daha oluşturun ve bu klasörü de 'UPDATE' olarak isimlendirin. İndirmiş olduğunuz dosyanın isminin 'PS4UPDATE.PUP' olduğundan emin olun ve bu indirdiğiniz bu dosyayı UPDATE klasörünün içerisine kaydedin.

PlayStation 4'ünüz kapalı haldeyken USB belleği konsolunuza takın ve en az 7 saniye boyunca güç tuşuna basılı tutarak konsolunuzu çalıştırın. Bu sayede PlayStation 4'ünüz güvenli modda başlayacaktır ve size yazılım güncellemesini yapabilmeniz için talimatlar verecektir. Bu talimatları yerine getirerek konsolunuzu güncelleştirebilirsiniz.

  • Not: PlayStation 4'ünüzü yukarıda anlatılan yöntemden farklı yöntemler de kullanarak güncelleştirebilirsiniz. Farklı yöntemlerle güncelleştirme yapmak isterseniz buradaki bağlantının sonundan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun haricinde sistem güncellemesi sırasında yaşanabilecek olan sorunlar (güncelleştirme işleminin yarım kalması, elektrik kesintisi USB belleğin bozuk olması ya da dosyanın bozuk olarak indirilmiş olması gibi) cihazın bozulmasına neden olabilir. Bu konuda Webtekno ekibi hiçbir sorumluluk kabul etmez.
Kaynak : https://drivers.softpedia.com/blog/sony-playstation-4-firmware-6-70-is-up-for-grabs-download-now-526241.shtml
8
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
2
0