SpaceX’in Starship Roketi’nin Testi Sırasında Patlama Gerçekleşti (Video)

11
5
1
0
0
Elon Musk’ın CEO’su olduğu uzay araştırmaları şirketi SpaceX’in yeni nesil roketi olacak Starship, dün yapılan test sırasında patladı. SpaceX CEO’su Elon Musk, yaptığı açıklama ile bundan sonra başka bir prototiple çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

SpaceX’in Ay ve Mars gibi uzay çalışmalarında kargo ve insan taşıması beklenen aracı Starship’in testlerine devam ediliyor. Dün Teksas’ta yapılan test sırasında kullanılan Starship prototipinde patlama meydana geldi. Kısmi patlama sonrasında araçtan büyük bir gaz çıkışı oldu ve etrafa parçalar fırladı. Starship’te gerçekleşen kısmi patlama, denemeyi takip eden meraklılar tarafından canlı olarak yayınlandı. 

Starship’te meydana gelen patlama, Teksas’taki şirketin test bölgesinde basınç testleri yaparken meydana geldi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan SpaceX’in sözcüsü, “Bugünkü testin amacı sistemleri maksimuma çıkarmaktı. Bu nedenle sonuç tam olarak beklenmedik değildi. Ama yinede bu ciddi bir aksilik. Yaralanan kimse olmadı” dedi. 

SpaceX Starship patlama

Deneme sırasında patlayan araçla ilgili olarak şirket CEO’su Elon Musk, Eylül ayında gazetecilere yaptığı açıklamada aracın birkaç ay içinde alçak uçuşlar yapabileceğini ve roketin bir versiyonunun altı ay içerisinde Dünya yörüngesine ulaşabileceğini iddia etmişti. Ancak durum pek de öyle olmayacak gibi görünüyor. 

SpaceX’in zaman çizelgesinin bu patlamanın ardından değişmesi bekleniyor. Patlamanın ardından Twitter’dan açıklama yapan Elon Musk, SpaceX’in artık bu prototipi uçuramayacağını, bunun yerine inşa edilecek daha yeni ve güncel bir modelle uçuş testlerine devam edeceklerini açıkladı. Musk, patlayan prototipin roket üretimi açısından değerli olduğunu, ancak asıl uçuşta kullanılacak aracın tasarımının başka olacağını belirtti. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/20/20974884/spacex-starship-rocket-prototype-failure-test-texas
11
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
0
0