Spotify, 15 Yaşındaki Türk Genci Bir Hata Sonucu Fenomen Yaptı

160
13
9
8
5
Almanya'da yaşamını sürdüren 15 yaşındaki Yusuf Emre Nalcı, dünyaca ünlü rapçi Future'ın bir şarkısının Almanca versiyonunu Spotify'a yüklemek istedi. Yaşanan bir karışıklık nedeniyle şarkı, Future'ın resmi hesabına yüklendi.

Günümüzde sosyal medya platformlarında fenomen olmak isteyen çok sayıda isim var. Bu isimler özgün içerikleriyle gerek YouTube gerekse Instagram gibi platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar ancak bahsedeceğimiz bu olay, kolay kolay kimsenin başına gelecek türden değil.

Yaşamını Almanya'da sürdüren, aslen Denizlili olan 15 yaşındaki Yunus Emre Nalcı uzun zamandır amatör müzik yapıyordu. ABD'li rapçi Future'ın bir şarkısı Almanca seslendiren Nalcı, şarkısını Spotify'a yüklemek istedi ve ne olduysa bundan sonra oldu. Spotify'ın sistemlerinde yaşanan bir karışıklık, Nalcı'nın söylediği şarkının Future'ın resmi Spotify hesabı üzerinden paylaşılmasına neden oldu.

yunus emre nalcı

Yaşanan sürece açıklık getiren 15 yaşındaki Nalcı, söylediği şarkının iki gün boyunca Spotify'da Future'ın hesabından yayınlandığını ve durumun arkadaşları tarafından fark edildiğini söyledi. Olayın ardından ilgi odağı olduğunu söyleyen Nalcı, bu kadar ünlü olmayı kendisinin de beklemediğini ifade etti. Nalcı, "Gazeteciler bana sosyal medyadan ulaşmaya başladı, güzel bir histi bu kadar insanın etrafından olması ama biraz da garip geldi, 2 günlüğüne de olsa ünlü oldum” dedi. 

Yaşanan olaylarla ilgili Nalcı'nın annesinden de açıklamalar geldi. Elvan Nalcı, oğlunun kendisinden kredi kartı bilgilerini istediğini ve söylediği şarkıyı platforma yüklediğini söyledi. Olayı geçtiğimiz bayram gününde fark ettiklerini söyleyen Nalcı, şarkının bir anda patlama yaptığını, kendilerininse bu durumu ilk başta şaka sandıklarını söyledi. Anne Nalcı, "Yaşanan olay bir hataydı ancak ben oğlumla gurur duyuyorum. Bundan daha güzel bir tesadüf olamazdı." açıklamasını yaptı.

15 yaşındaki amatör şarkıcı Nalcı'nın açıklamalarına göre bu karışıklık, Spotify tarafından düzeltilmiş durumda. Ancak Nalcı, sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl düzeltildiğine dair herhangi bir bilgi sahibi değil.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/yapilan-yanlislik-sonucu-dunyaca-unlu-fenomen-oldu-41307773
160
13
9
8
5
Emoji İle Tepki Ver
160
13
9
8
5