Yerli Cthulhu Oyunu ‘Stygian: Reign of the Old Ones’ Steam'de Satışa Çıktı

15
3
2
0
0
İlk olarak Kickstarter’da ortaya çıkan ve HP Lovecraft’ın ikonik korku mitosu Cthulhu üzerine oluşturulmuş olan Stygian: Reign of the Old Ones adlı oyun Steam’de yayınlandı. Oyunu geliştiren ise İstanbul merkezli Türk firması Cultic Games oldu.

Oyun sektörü son yıllarda gelişimine tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Yerli firmalardan biri olan Cultic Games’in ilk olarak Kickstarter’da destek toplama çalışmalarında duyurduğu oyunu Stygian: Reign of the Old Ones adlı yapımı Steam’de yayınlandı. 

Bu rol yapma oyununda kendi karakterimizi yaratarak, HP Lovecraft’ın Cthulhu mitosunda sonsuz ve korku dolu bir yolculuğa çıkıyoruz. Deliliğin dağları ve Arkham bu macerada bizim onları keşfetmemizi bekliyor. 

1920'lerde geçen korku oyunu

stygian reign of the old ones

1920’lerin karakter arketiplerini kullanarak kendi karakterimizi oluşturduktan sonra bu dünyaya adım atıyoruz. Oyun, Cthulhu hikayelerinden ve rol yapma oyunlarından tahmin edebildiğimiz üzere oldukça zor. Cthulhu oyunlarında fiziksel dövüş zordur, büyü yaparsanız yaptığınıza yapacağınıza pişman olursunuz ve karakteriniz her an aklını yitirebilir. Bu yapı, Stygian: Reign of the Old Ones’ta da karşımıza çıkıyor. Bu Old Ones, Cthulhu da dahil olmak üzere eski tanrılar olarak biliniyor. 

Kendine has özellikleri olan 8 karakterden birini seçtikten sonra oyuna başlıyoruz. Karakterimizin diyalog opsiyonları, aklının ne kadar başında olduğuna göre değişiyor. Kendimize çeşitli müttefikler topladığımız oyunda akıl sağlığını yitirmek hem riskli hem de eğlenceli gibi gözüküyor. 

stygian reign of the old ones

2 boyutlu bir haritada gerçekleşen ve yine 2D olan dövüşler de tur bazlı olarak gerçekleştiriliyor. Oyundaki amacımız ise Dünya’yı kurtarmak olarak değil, kendi amaçlarımızı gerçekleştirmek olarak açıklanıyor. O amacın ne olduğu ise tamamen size kalmış durumda. 

Oyun, paylaşılan görsel ve demolardan anlaşıldığı kadarıyla Lovecraft’ın kendine has yazım dilini görsel olarak yakalamayı başarmış gözüküyor. Lovecraft’ın tasvirleri daha üstü kapalıdır ve biraz daha ‘interaktif’ okuma yapmayı gerektirir. Örneğin Lovecraft bir mahzene girmeyi betimlerken “içeriye giren çok az ışığın duvar dibindeki fıçıları aydınlattığını ve içerinin çok kötü koktuğunu” söyler. Fıçıların nasıl göründüğü, kokunun nasıl bir koku olduğu okura kalır. bu da herkesin aynı öyküyü farklı betimlemesi anlamına geliyor. Oyunda genel olarak bu gizemi ve belirsizliği koruyan ve Lovecraft’ın yaptığı karalamaları andıran çizimler de dikkat çekiyor. Stygian: Reign of the Old Ones’ın Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://store.steampowered.com/app/779290/Stygian_Reign_of_the_Old_Ones/?fbclid=IwAR3yRJjAkBBtaxmF_df7ovYnaSGCPs9o_nFMPaT-Hwp7LHvw9L_3D9FweVk
15
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
0
0