Swarm Hesabı Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

6
4
1
0
0
Bir zamanlar Foursquare’den yaptığımız yer bildirme işlemi ardından Swarm’a geçti. Peki, Swarm dondurma ve kapatma işlemleri nasıl gerçekleştirilir? Swarm hesabı nasıl silinir? Swarm hesabı silme ve Swarm dondurma işlemlerine dair sizler için bir rehber hazırladık.

Gittiğimiz yerlerde fotoğraf çekinmek günümüz hayatının bir parçası hâline geldi. Bu fotoğrafları ise daha sonrasında sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz ve hemen altında nerede olduğumuzun bilgisini de ekliyoruz.

Bu uygulamaların başında ise Swarm geliyor. En kısa hâliyle bulunduğumuz konumun bildirmesini gerçekleştirdiğimiz Swarm platformundan bazı durumlarda ayrılmamız ve bu doğrultuda hesabımızı da kalıcı olarak silmemiz gerekebiliyor. Sizler için Swarm hesabı silme işlemi nasıl yapılır? ve Swarm dondurma işlemi mümkün mü? sorularına cevap vermeye çalıştık. 

Swarm hesap silme işlemi yaparken nelere dikkat edilmeli?

swarm dondurma

Öncelikle birkaç hatırlatma yapmak isteriz. Swarm uygulaması, Foursquare’in bir alt uygulamasıdır. İlk başta yer bildirme işlemlerini Foursquare üzerinden yapıyorken şirket bir karar almış ve bu iki uygulamayı ayırmıştır. Yer bildirimleri Swarm, yer yorumları ise Foursquare üzerinden gerçekleşir. Fakat iki uygulamada da kullanılan hesap aynıdır.

Eğer hesabınızı Facebook, Google hesaplarına bağlayarak açtıysanız Swarm hesap silme işlemini gerçekleştirmeden önce bu platformlardan önce bağlantıyı kesmenizi öneririz. Zira sonrasında yaparsanız muhtelif sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Bu sebeple riske atmaya gerek yok; önce bağınızı koparın, sonra hesabı silin.

swarm hesabımı silmek istiyorum

Swarm silme işlemi yaptığınızda, yani hesabınızı sildiğinizde, bir daha geri döndürme yapamıyorsunuz. Bu yüzden kendinizden emin olmalısınız. Daha önce yaptığınız tüm yer bildirimleri ve yazdığınız tüm yorumlar, bir daha geri gelmemek üzere Swarm ve Foursquare üzerinden kaldırılacak.

Swarm hesap silme nasıl yapılır?

Swarm silme işlemini gerçekleştirebilmek mobil uygulamadan mümkün değil. Foursquare, işlemi zorlaştırmak için harici bir tarayıcıyı zorunlu tutuyor. Bununla beraber telefon üzerinden masaüstü siteye giriş yaparsanız, aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Herhangi bir tarayıcı üzerinden Foursqure’in sayfasını açın ve giriş yapın.
  • Ayarlar kısmına gelin ve Gizlilik Ayarları’na tıklayın.
  • Mavi belirtilmiş “hesabını da silebilirsin” yazısına tıklayın.
  • Açılan sayfada Foursquare ve Swarm hesap silme nedeninizi isteğe bağlı olarak belirtin.
  • Kırmızı butonda yazılı olan “Delete Account”a basarak hesabınızı tamamen silin.
  • NOT: Eğer Facebook veya Google ile giriş yaptıysanız ve "Delete Account" yazısını göremiyorsanız, önce hesabınız için bir şifre belirlemelisiniz.

swarm

swarm hesap silme

Swarm dondurma:

swarm dondurma işlemi

Foursquare, maalesef kendi uygulamalarında Swarm dondurma işlemine izin vermiyor. Ne Swarm ne de Foursquare’de hesabınızı geçici şekilde kapatma imkanınız maalesef bulunmuyor. Bu bağlamda tek seçeneğiniz hesabı tamamen silmek oluyor.

Elbette uygulamayı telefonunuzdan silip kullanmayı da bırakabilirsiniz fakat Swarm’ı kullanan diğer kişiler, daha önce yaptığınız yer bildirmeleri ve yorumları görmeye devam edebileceklerdir. Takdir bu durumda size kalıyor.

Swarm Alternatifi Uygulamalar

Swarm’ı çeşitli nedenlerden dolayı kullanmak istememiş olabilirsiniz. Fakat bu, telefonunuzla asla yer bildirimi yapmayacağınız anlamına gelmiyor. Bazı zamanlar bir zorunluluk, bazı zamanlarsa tamamen keyif için yaptığımız konum bildirimi veya lokasyon hakkında yorum yapmak için Swarm alternatifi başka uygulamalar da bulunuyor elbette. Gelin şimdi de bunlara bakalım.

  • Artık neredeyse bir sosyal medya uygulamasına dönüşen Google Haritalar:

google haritalar

Önceleri sadece yer bulma amacı güden Google Haritalar, yazılım devinin yapmış olduğu yenilikler ve algoritma değişiklikleri sonrası birçoğumuzun birincil “konum” uygulaması haline geldi. Gün boyu gezdiğimiz yerlerin en ince ayrıntısına kadar çetelesini tutabilen uygulamada, aynı zamanda Trip Advisor gibi yorum da yapabiliyorsunuz. Yaptığınız yorumlar da size puan olarak geri dönüyor.

Daha çok yorum ve değerlendirme yapmanız, diğer insanların da önüne daha fazla çıkmasına vesile olacak; böylece birçok insana yardımcı olacaksınız. Bununla beraber puanları topladıkça da kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Bunların yanında yön bulma, trafik sıkışıklığından kaçma, dünyayı gezmek gibi “basit” şeyler de en güzel haliyle size sunulmuş durumda. Yani Swarm’ı terk ettiyseniz, yeni tercihinizin Google olması durumunda geriye bakacağınızı düşünmüyoruz.

  • Tatil konumları için Trip Advisor:

trip advisor

Eskiden birçok telefonda ön yüklü olarak gelip gönderdiği bildirimlerle sinir bozan, fakat sonra bu davranışından vazgeçip normalleşen Trip Advisor, oldukça faydalı bir uygulama. Tek amacı gittiğiniz yerlere yorum yapmanızı sağlayıp diğer insanlara yön göstermek olan bu uygulama, böylece yapacağınız gezileri planlarken size yardımcı oluyor. Birçok insanın beğenmediği yerleri listenizden çıkarıyor, daha güzel yerleri koyabiliyorsunuz.

  • Yemek konumları için Yelp:

yelp

Özellikle yurt dışında çok sık kullanılan bir uygulama olan Yelp, Trip Advisor’ın doğrudan rakibi. Goole Haritalar gibi aynı anda her şeyi yapmaya çalışmayan Yelp’in tek amacı, gittiğiniz yerlere değerlendirme bırakıp diğer insanlara yardımcı olmak. Örneğin o konumun fotoğraflarını çekmeniz, oraya gidecek kişiler için reklamlardakinden daha doğru şekilde bilgi verecektir.

  • Tasarımı değiştiği için belki yeniden denemek isteyebilirsiniz: Facebook

facebook

Özellikle genç nesil tarafından yavaş yavaş terk edilen buna rağmen hala çok kullanılan sosyal medya uygulamasında, diğer birçok şey gibi yer bildirimi de yapabiliyorsunuz. Bununla birlikte Facebook’un tek işi yer bildirimi olmadığı için bu durumda muadillerine göre oldukça vasat kalıyor.

Yer bildirimi yapmaktan başka hiçbir işlevi olmayan Facebook’un yer bildirimi işlevinde, nerede olduğunuzu arkadaşlarınıza söylemiş oluyorsunuz. Bu kadar. Sizin profilinize girmeyen insanlar gittiğiniz yer hakkında hiçbir bilgiye ulaşamıyor. Bu yüzden sağlıklı bir konum bildirimi yapmak istiyorsanız, diğer alternatiflere yönelmenizi öneririz.

  • Sosyal medyanın yeni kralı Instagram:

instagram

Facebook gibi benzer şekilde Instagram’da da konum bilgisi ekleme özelliği bulunuyor. Instagram’ın asıl amacı fotoğraf paylaşımı olduğundan, buraya eklediğiniz konumlar sadece daha önce orada bulunduğunuz anlamına geliyor. Facebook’taki gibi, teknik olarak yaptığınız yer bildirimi, diğer insanlara fayda sağlamıyor.

Fakat tekrar söylüyoruz, Instagram’ın amacı da bu değil. O sebeple, herhangi bir sorun görmüyoruz. Yer bildiriminin tek amacı, iyi hissetmek :)

6
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
0
0