Telefonunu Elinize Tutuşturan İnsanların Fotoğraflarını Nasıl Çekersiniz?

43
9
3
1
1
Yolda giderken "Fotoğrafımızı çeker misiniz?" sorusunu kaç kere duydunuz. Bugün bu soruya vereceğiniz en güzel yanıtın inceliklerini aktarıyoruz.

Fotoğraflarda üçüncü kişi olmak zordur. Hiç tanımadığınız insanlar kendi fotoğraflarını çekmenizi istediğinde, tüm hünerlerinizi sergilemek zorundasınız. Peki üçünü şahış olarak fotoğraf çekerken neler yapabiliriz?

1. Geri sayım yapın:

Böylece poz verecek insanları en ideal anlarında yakalayabilirsiniz.

2. Doğru açıyı bulun:

Tabii burada doğru açıyı bulmadan kastımız, profesyonel fotoğrafçı gibi doğru ışık, doğru diyafram ayarı gibi şeyler değil. Mesela yere doğru alçalarak fotoğraf çekmek her zaman için doğru bir açı olmayabilir. Nispeten daha yüksek bir açıdan fotoğrafı çekmek daha doğru olacaktır özellikle de arka planda bulunan manzara güzelse.

3. Çerçeveyi belirleyin:

Daha önce de söylediğimiz gibi profesyonel fotoğrafçı değilseniz doğru açı, doğru ışık gibi detaylara dikkat etmemeniz çok normal. Ancak yakın ve uzak çekimlerde dikkat edilebilecek ufak noktalar bulunuyor. Yakın çekim fotoğraf alacaksanız, odaklanmanız gereken şey fotoğrafını çekeceğiniz kişinin yüzü ve gözleri olmalı. Geniş açıda bir fotoğraf çekecekseniz, fotoğrafı çekilecek kişinin vücudunun tamamını aldığınıza dikkat edebilirsiniz.

4. Çene birazcık aşağı, omuzlar birazcık geri:

Taktir edersiniz ki fotoğrafta çenenin altı yani “gıdı” dediğimiz bölgenin görülmesi çoğu zaman hoş değildir. Dolayısıyla fotoğrafını çekeceğiniz kişini dosdoğru olarak size bakması veya kafasını birazcık eğmesi güzel bir fotoğraf için önemli adımlardan bir tanesi.

5. Pozun sahibine kontrol şansı verin:

Belki de en önemli olan madde bu. Fotoğrafını çektiğiniz arkadaşınıza ya da fotoğrafını çektiğiniz kişiye fotoğrafı çektikten sonra gösterip kontrol ettirme en önemli ve en samimi aşamadır. Zaten çoğu kişi kibarlık için teşekkür edecek ve fotoğrafları beğendiğini söyleyecektir.

Peki siz fotoğraf çekerken ne gibi taktikler kullanıyorsunuz?

Kaynak : https://lifehacker.com/how-to-take-a-flattering-pic-of-someone-when-they-hand-1833840907
43
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
43
9
3
1
1